آنتن مرکزیتعمیرات آنتن مرکزی

تعمیر تخصصی گیرنده دیجیتال

تعمیر و عیب یابی رسیور یا گیرنده دیجیتال همانند تعمیر تابلو روان و تعمیر آیفون تصویری یک تخصص در الکترونیک است. در این مطلب به صورت کاملا تخصصی تعمیرات رسیور گیرنده دیجیتال را بررسی مینماییم. پس تا انتهای مطلب مارا یاری نمایید تا خودتان بتوانید رسیور و گیرنده دیجیتال خود را تعمیر نمایید.

کلیه مطالب این سایت طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران بوده و در این مطلب نحوه تعمیرات تخصصی تمامی گیرنده ها یا رسیورهای دیجیتال آموزش داده میشود. این گیرنده ها در تلویزیون های ایرانی و سیستم های ماهواره ای هتلی رواج دارد.

گیرنده دیجیتال یا رسیور دیجیتال یک دستگاه گیرنده واحد در آنتن مرکزی میباشد. رسیور گیرنده دیجیتال همانطور که از نام آن پیداست یک دستگاه مبدل سیگنال به ویدیو است که از دو نوع آنالوگ و دیجیتال برخوردار است. در این مطلب ما با گیرنده رسیور دیجیتال سر و کار داریم. به طور کلی این دستگاه ها انواع مختلفی دارند که در این مطلب سعی بر آن شده تا تمامی مدلها و قطعات را با ذکر انواع آن توضیح و بررسی نماییم.

بخوانید : تعمیر آنتن مرکزی

قیمت تعمیر رسیور گیرنده دیجیتال چقدر است؟

قیمت تعمیرات همواره سوال بسیاری از مشتریان و هممیهنان عزیزمان است. تعمیرات به علت زمان بر بودن و تخصص بالا در قطعات SMD بسیار سخت تر از نصب و راه اندازی میباشد. بسیاری از تعمیرگاه های معتبر در سطح شهر نیز قیمتهای تعمیر رسیور و دستگاه دیجیتال بالایی به مشتری اعلام میکنند. این قیمتها درواقع دلیل زیادی دارد که مهمترین آن تعمیرکار نبودن و نداشتن تخصص بالا می باشد. یعنی بسیاری از تعمیرکاران رسیور دستگاه دیجیتال در واقع تعویض کار هستند و تخصص تعمیرات برد نداشته و مجبور به تعویض کل برد میشوند. به همین دلیل قیمت تعمیرات یک رسیور دیجیتال بسیار بالا خواهد شد.

تفاوت یک تعویض کار با یک تعمیر کاررسیور گیرنده دیجیتال رابدانید!!!!

تصور کنید یک دستگاه رسیور دیجیتال قدیمی دارید که نیاز به تعمیرات دارد. اگر تعمیرکار آن را تعمیر کند کیفیت برد شما همان برد قدیم خواهد ماند. اما اگر تعویض کار برد اصلی شما را تعویض کند مطمعنا از بردهای چینی و فیک بیکیفیت امروزی استفاده خواهد کرد که این نه تنها مشکل شما را رفع نخواهد کرد بلکه مشکلات از این پس به سراغ شما خواهد آمد.

این گروه تعمیرات تخصصی دستگاه های رسیور گیرنده دیجیتال را به صورت تخصصی دنبال نموده و با کادری بزرگ در تعمیرات بردهای الکترونیکی این کار را به نحو احسنت انجام خواهند داد.

قیمت تعمیرات در این گروه بسیار مناسب تر از تعویض کاران خواهد بود. بسته به موارد زیر قیمت تعمیرات اعلام خواهد شد.

  • طول مدت تعمیر ( زمان بیشتر دلیل بر سخت تر بودن تعمیر است)
  • قطعه مورد نیاز ( هزینه تهیه هر قطعه الکترونیکی )
  • برد معیوب (تغذیه و اصلی و مانیتورینگ)

در تعمیر یک رسیور گیرنده دیجیتال باید بدانیم که این دستگاه از چند بخش تشکیل شده است؟ یک گیرنده دیجیتال یا رسیور از سه بخش مهم تشکیل شده است:

  1. مدار تغذیه
  2. برد اصلی
  3. نمایشگر

این سه بخش اصلی در هر دستگاه رسیور و گیرنده دیجیتال وجود دارد و قطعات ذکر شده در این مطلب نیز در تمام دستگاه ها مشترک خواهد بود.

تعمیر برد تغذیه چند ولتاژه رسیور گیرنده دیجیتال

جهت تعمیر رسیور گیرنده دیجیتال همواره در نظر داشته باشید که این نوع تغذیه در این دستگاه از نوع سوئیچینگ بوده و تنها یک تغذیه ولتاژ AC به DC معمولی می باشد اما با چند ولتاژ خروجی!!! همانطور که در مطالب قبلی آموزش دادیم در تعمیر برد تغذیه آیفون تصویری ما هم شاهد قطعات الکترونیکی وریستور در مدار بودیم و هم شاهد قطعه حفاظتی NTC در بردهای تغذیه، پس همواره قبل از انجام هر نوع تعمیراتی باید نوع برد را شناخته و بعد شروع به تعمیر آن نماییم.

چرا رسیور گیرنده دیجیتال برد چند ولتاژه دارد؟

این بدان معناست که هر قسمت از برد اصلی و برد نمایشگر نیاز به یک ولتاژ کاری متفاوتی داشته و به همین دلیل از چند ولتاژ با آمپر های متفاوت در برد استفاده شده است. حال ما در اینجا هم به بررسی این برد تغذیه میپردازیم و هم نحوه تعمیرات تخصصی یک برد تغذیه رسیور و گیرنده دیجیتال را آموزش میبینیم.

همواره هر تعمیرکار رسیور و گیرنده دیجیتال باید بداند که در مدارهای چند ولتاژی ما تنها پولاریته مثبت جداگانه خواهیم داشت و سیم منفی ما در کل مدار مشترک خواهد بود. به زبان ساده تر در تعمیر تخصصی باید به این نکته توجه کنیم که در ولتاژهای متفاوت تولید شده در این مدار ما یک سیم مشترک منفی برای تمام ولتاژها خواهیم داشت و سیم جداگانه مثبت برای هر ولتاژ. یعنی سیم یک + منفی مشترک مثلا 12 ولت و سیم شماره دو و منفی مشترک مثلا 20 ولت…

شناسایی برد تغذیه رسیور گیرنده دیجیتال

خوب حال نوبت به آن رسیده که در ابتدا تمامی بردها و در ابتدا برد تغذیه را شناخته و بعد شروع به تعمیرات نماییم. همانطور که در عکس زیر مشاهده میکنید تمامی بردهای تغذیه رسیور گیرنده دیجیتال دارای چاپر یا به زبان عامیانه ترانس هستند.

برد تغذیه رسیور یا گیرنده دیجیتال
برد تغذیه چند ولتاژه رسیور گیرنده دیجیتال

برد تغذیه گیرنده دیجیتال یا رسیور همیشه در ورودی اصلی برق شهری قرار گرفته است و وظیفه این برد تبدیل ولتاژ متناوب 220 ولت شهری به برق مستقیم با ولتاژهای متفاوت است.

روش تست برد تغذیه رسیور گیرنده دیجیتال قبل از تعمیر

قبل از هر چیز یک تعمیرکار رسیور گیرنده دیجیتال باید بداند کدام برد معیوب است. یعنی تا زمانی که روش تست این برد را ندانیم، نمیتوانیم آن را تعمیر نماییم. در ابتدا توسط یک مولتی متر یا ولتمتر ولتاژهای خروجی از مدار را اندازه گیری مینماییم. یعنی در ابتدا پراپ مشکی مولتی متر را بر روی سیم منفی مشترک قرار داده و پراپ قرمز رنگ را بر روی یکی از سیم های سفید رنگ…

توجه داشته باشید که ولتاژهای متفاوت در کنار سوکت هر تغذیه نوشته شده است پس دقت نمایید چون ممکن است در برخی بردهای تغذیه سیم مشکی رنگ ، سیم منفی نخواهد بود.

روش تعمیر برد تغذیه رسیور یا گیرنده دیجیتال
روش تعمیر برد تغذیه رسیور یا گیرنده دیجیتال

به عنوان مثال سیم مشکی رنگ و سیم سفید یک ولتاژ 12 ولت را نمایش میدهند. حال نگاهی به مشخصات سوکت که در کنار همان سیم ها نوشته شده می اندازیم. ولتاژ خوانده شده باید همان ولتاژ نوشته شده در کنار سوکت باشد. به همین ترتیب تمام سیم ها را با سیم مشترک منفی ولتاژ گیری می نماییم و با مشخصات کنار سوکت چک می نماییم. در صورتی که تمام ولتاژها درست نمایش داده شوند یعنی این برد سالم و در صورتی که حتی فقط یک ولتاژ به اشتباه نمایش داده شود برد تغذیه معیوب خواهد بود.

خطر

توجه داشته باشید که مدار تغذیه همواره باید به برق متصل بوده و اگر برق کار نیستید عواقب هر گونه برق گرفتگی به عهده خود شخص خواهد بود. پس اگر تا به حال با برق کار نکرده اید انجام این کار را برعهده یک متخصص تعمیرات لوازم برقی بگزارید.

حال که روش تست برد تغذیه دستگاه رسیور گیرنده دیجیتال را دانستیم وقت آن رسیده تا با تعمیرات تخصصی آن آشنا شویم.

روش تعمیر برد تغذیه رسیور گیرنده دیجیتال

هر تعمیرکار گیرنده رسیور یا دستگاه دیجیتال روش تعمیر خود را دارد. اما ما در اینجا تجربه چندین ساله متخصصین خود را در اختیار شما قرار خواهیم داد تا شاید به راحتی بتوانید دستگاه گیرنده دیجیتال یا رسیور خود را خودتان تعمیر نمایید و ما نیز بتوانیم در شادی شما سهمی داشته باشیم. در ابتدای کار ما باید تمامی قطعات الکترونیکی این برد را بشناسیم.

شناسایی قطعات برد تغذیه رسیور گیرنده دیجیتال جهت تعمیر

همواره یک برد تغذیه رسیور گیرنده دیجیتال تشکیل شده است از چندین قطعه الکترونیکی که در اینجا آنها را نام برده و به بررسی آنها و روش تست و تعمیر این برد میپردازیم.

شناسایی قطعات برد تغذیه رسیور گیرنده دیجیتال جهت تعمیر

این قطعات شامل موارد زیر می باشند :

  • آی سی سوئیچینگ
  • چاپر
  • دیودها
  • خازن ها
  • اپتوکوپلر
  • ترانزیستورها
  • Tl431
  • مقاومت ها
  • کلید صفر و یک
  • سلف

تعمیرات مربوط به آی سی سوئیچینگ

همانطور که قبلا نیز ذکر کردیم آی سی سوئیچینگ وظیفه تولید فرکانس بالا در هسته فریت یا چاپر را دارد. این قطعه با تولید فرکانس بالا سبب ایجاد ولتاژ تنظیم شده در خروجی مدار میگردد. آی سی های سوئیچینگ انواع متفاوتی دارند و در تعمیرات بردهای تغذیه نقش بسیار مهمی را ایفا میکنند. این قطعه از آی سی TL431 فرمان میگیرد تا با بالا و پایین آوردن فرکانس ولتاژ خروجی را تنظیم نماید.

روش تست آی سی سوئیچینگ چگونه است؟

آی سی های سوئیچینگ به این علت که کدها و پایه های متفاوتی دارند روش تستی ندارند و یا اگر هم داشته باشند در هر آی سی به یک شکل خواهد بود. پس بهترین را تعویض کامل قطعه است.

در اینجا روشی جهت تعویض قطعات چند پایه توسط هویه و بدون هیتر آموزش میدهیم تا اگر در خانه هیتر ندارید تنها با یک هویه آن را تعویض نمایید.

موارد خرابی آی سی سوئیچینگ چیست؟

بهتر است بگوییم اگر آی سی سوئیچینگ بسوزد چه اتفاقی خواهد افتاد؟ حال اگر این آی سی بسوزد کلا هیچ ولتاژی در خروجی پایه ها وجود نخواهد داشت. در مواردی خرابی این قطعه سبب ایجاد نوسان در خروجی میگردد.

درصد خرابی این قطعه در برد تغذیه چقدر است؟

درصد خرابی این قطعه در تعمیر رسیور گیرنده دیجیتال چیزی حدود 30 درصد خواهد بود.

تعمیرات مربوط به ترانس هسته فریت یا چاپر در رسیور گیرنده دیجیتال

چوک تشکیل شده است از دو عدد سیم پیچ که کمی متفاوت از ترانسفورماتورهای دیگر است. در این مدل از ترانس ها با ایجاد فرکانس بالا توسط آی سی سوئیچینگ ولتاژ خروجی برقرار میگردد. هسته فریت یا چاپر خرابی بسیار پایینی دارد.

چوک موجود در برد تغذیه رسیور
چوک موجود در گیرنده دیجیتال و رسیور

روش تست چاپر در تعمیر رسیور گیرنده دیجیتالی چگونه است؟

همانطور که گفتیم ترانس ها ولتاژ را تغییر می دهند پس ولتاژ خروجی ترانس همانند ولتاژ گیری در سوکت که توضیح دادیم انجام میگیرد . اما در اینجا ما ترانس هسته فریت داریم و نه ترانس معمولی و در این مورد تنها توسط دستگاه های کامپیوتری که فرکانس تنظیم میکنند قابل تست خواهد بود.

خرابی به وجود آمده در اثر سوختن چاپر چیست؟

در صورتی که چاپر بسوزد یا تمام ولتاژها از کار خواهند افتاد و یا تنها یکی از ولتاژ ها را در خروجی سوکت نخواهیم داشت.

احتمال خرابی چاپر در تعمیرات یک رسیور گیرنده دیجیتال چقدر است؟

احتمال خرابی در این قطعه کمتر از 10 درصد خواهد بود. پس زیاد نگران خرابی در این قطعه نباشیم.

تعمیرات مربوط به ترانزیستورها در برد تغذیه

ترانزیستورها بر روی هر برد تغذیه موجود نیستند اما در برخی مدلهای قدیمی تغذیه رسیور ممکن است شما با ترانزیستورها مواجه شوید. این ترانزیستورها عمل سوئیچ قدرت و یا فرامین را برعهده دارند. از بیشترین نوع ترانزیستورهای مورد استفاده در این بردهای تغذیه رسیور می توان به ترانزیستور ماسفت اشاره نمود که در صورت نیاز می توانید مطلب تست ترانزیستورها را مطالعه نمایید.

توسط ویدیو زیر نیز می توانید این ترانزیستورها را تست نمایید.

توسط این ویدیو می توانید روش کار ترانزیستورها و حتی روش پیدا نمودن پایه های ترانزیستور را فرابگیرید.

تعمیرات مربوط به دیودها و پل دیودی رسیور گیرنده دیجیتال

دیودها در واقع یکسوسازها در هر مدار الکترونیکی هستند. از دیودها برای جریانهای برگشتی و جلوگیری از آنها استفاده میشود. پل دیودی در واقع همان تبدیل ولتاژ AC به DC هستند البته به صورت ناقص….

دیود چیست؟ انواع دیود کدامند؟

زمانی که ما توسط یک پل دیودی ولتاژ AC را به ولتاژ DC تبدیل می کنیم این ولتاژ صاف شده نخواهد بود و همچنان دارای نوسانات بسیاری است اما با این تفاوت که دیگر سیم منفی ما منفی و سیم مثبت ما مثبت مانده است.
در ولتاژ AC سیم مثبت و منفی به تعداد هرتز در ثانیه چندین بار جا به جا میگردد. یعنی در لحظه اول سیم فاز مثبت و در لحظه دوم منفی خواهد بود.

روش تست دیودها در تعمیر رسیور گیرنده دیجیتال

دیودها روش های گوناگونی برای تست دارند اما بهترین روش توسط مولتی متر دارای قابلیت تست دیود است که اگر پراپها را از یک سمت به دیود بزنیم باید عدد نمایش داده شود و اگر پراپها را برعکس کنیم ( پایه ها جا به جا شوند) میزان صفر ( یا OL ) نمایش داده میشود.

خرابی به وجود آمده در اثر سوختن دیود در رسیور گیرنده دیجیتال چیست؟

دیودها یا کلا مدار ما را قطع میکنند و یا اگر قسمتی از پل دیودی باشند تنها پالسی از ولتاژ را قطع میکنند. این بدان معنی است که یا دستگاه رسیور گیرنده دیجیتال خاموش است و یا دارای چشمک زدن در چراغ و یا نمایشگر هستند.

احتمال خرابی دیود در تعمیر یک رسیور گیرنده دیجیتال

احتمال خرابی در این قطعه و سوختن دستگاه رسیور دیجیتال چیزی حدود 40 درصد خواهد بود.

تعمیرات خازنی گیرنده رسیور

خازن ها در هر مداری وجود دارند. خازن ها در صدا و برق و نور و تصویر نقش دارند. خازن ها در واقع اصلی ترین قسمت تعمیرات در هر بردی هستند. خازن وظایف متعددی در مدارات دارند که از وظایف آنها میتوان به :

  • باتری
  • صافی ولتاژ
  • اصلاح ضریب قدرت

نام برد. خازن ها دو صفحه الکترولیتی هستند که با یکدیگر فاصله دارند. طول صفحات را ضرفیت خازنی و فاصله میانی یا عایق را ولتاژ خازن مینامیم.

خازن در تعمیر رسیور ماهواره

روش تست خازن چگونه است؟

تست خازن ها تنها با دستگاه تست خازن اندازه گیری و تست میگردند. اما خازن های الکترولیتی که در تعمیر برد رسیور گیرنده دیجیتال بالا مشاهده میکنید زمانی که معیوب میگردند ، باد میکنند… همین امر سبب میشود تا با چشم غیر مسلح دیده شوند. اما باد نکردن یک خازن دلیل بر سالم بودن آن نیست. چون ممکن است خازن ضرفیت خود را از دست داده باشد.

از آنجایی که خازن ها در تمام بردها دیده میشوند و ارزان قیمت هستند، اگر تست خازن ندارید، بهتر است آن را تعویض نمایید. یا مطلب روش تست خازن را مطالعه نمایید. همواره خازن در برد تغذیه یا تعمیر رسیور گیرنده دیجیتال توجه داشته باشید که میتوانید از خازن با ولتاژ بالاتر استفاده نمایید!!! اما از خازن با ظرفیت متفاوت و ولتاژ پایینتر خیر!!!

خرابی هایی که بر اثر سوختن خازن در برد تغذیه اتفاق می افتد

به زبان ساده تر اگر خازن در برد تغذیه رسیور گیرنده دیجیتال بسوزد چه اتفاقی خواهد افتاد؟ یا چه زمان در تعمیر رسیور گیرنده دیجیتال به سراغ خازن ها برویم؟ جواب این سوال را با لیستی از اتفاقات خواهیم داد.

  • دستگاه رسیور گیرنده دیجیتال روشن نمیشود.
  • دستگاه رسیور گیرنده دیجیتال دل دل میزند.
  • دستگاه رسیور گیرنده دیجیتال چشمک میزند.
  • دستگاه رسیور گیرنده دیجیتال گاهی خاموش میشود.

احتمال خرابی در این قطعه چقدر است؟

احتمال خرابی در خازن هایی که بر سر راه برق قرار گرفته اند بالای 40 درصد و خازن های خارج برد تغذیه بین 10 تا 20 درصد خواهد بود.

تعمیر مربوط به اپتوکوپلر رسیور

اپتوکوپلر در عیب یابی یک رسیور یا دستگاه دیجیتال یک ایزولاسیون بین ولتاژ ورودی و خروجی می باشد که در صورت خرابی باعث قطع شدن ولتاژ خروجی خواهد شد. همواره توجه داشته باشید که در مدارات سوئیچینگ یا چندولتاژه که از اپتوکوپلر استفاده میگردد یک آی سی TL431 نیز در کنار اپتوکوپلر قرار دارد که پیشنهاد میگردد این قطعه نیز تعویض گردد. چراکه با سوختن یک اپتیکوپلر دستگاه رسیور کار نخواهد کرد.

اپتوکوپلر و ترانزیستور در برد تغذیه رسیور
اپتوکوپلر در تعمیر رسیور گیرنده دیجیتال

روش تست قطعه اپتوکوپلر

اپتوکوپلر ها در واقع یک دیود نورانی و یک فوتوترانزیستور هستند که در داخل یک پک قرار گرفته اند و وظیفه ایزوله سازی دو قسمت مهم برد را دارند. جهت تست اپتوکوپلر بهتر است از مدار تست آن در ویدیو زیر استفاده نمایید.

خرابیهای رسیور در صورت معیوب شدن اپتیکوپلر

رسیور ها در عیب یابی همانند دستگاه های دیجیتال هستند . همانطور که میدانیم اپتوکوپلر دارای یک قطعه ال ای دی و فوتوترانزیستور است که با روشن شدن ال ای دی فوتوترانزیستور عمل خواهد کرد. حال اگر ال ای دی دارای چشمک شود و یا بسوزد، حتما در ولتاژ خروجی نوسان خواهیم داشت و یا ولتاژ قطع خواهد شد. پس در صورت خرابی اپتوکوپلر دستگاه به هیچ عنوان روشن نخواهد شد یا دارای نوسان در ولتاژ خواهیم بود.

پس چرا دستگاه رسیور شما روشن نمیشود ؟ یکی از قطعاتی که باید تست گردد قطعه اپتیکوپلر و Tl431 آن خواهد بود.

احتمال خرابی قطعه اپتوکوپلر

احتمال خرابی در این قطعه بسیار بالا بوده پس یکی از قطعات مهم در روشن نشدن دستگاه رسیور یا دل دل زدن آن به حساب می آیند.

چرا دستگاه رسیور یا گیرنده دیجیتال سیگنال ندارد ؟

جواب این سوال به تیونر دستگاه برمیگردد که با معیوب شدن این قطعه گیرندگی بسیار کاهش می یابد. تعویض این قطعه بسیار راحت بوده البته شما باید مهارت کار با هویه هیتر را داشته باشید. ما در ادامه مطلب روش تعمیرات تیونر دستگاه رسیور را نیز برای شما ذکر خواهیم نمود.

تیونر رسیور و گیرنده دیجیتال
تیونر گیرنده دیجیتال

چرا سیگنال رسیور یا گیرنده دیجیتال ضعیف است؟

ضعیف بودن سیگنال دریافتی توسط رسیور و گیرنده دیجیتال دلیل بر خراب بودن قطعه تیونر نبوده و قطعات مربوط به تقویت تیونر معیوب گشته است. البته این قضیه حتمی نیست و ممکن است تنها با تعویض تیونر مشکل برطرف گردد. تعویض تیونر و قطعات خازن و ترانزیستورهای مربوط به آن حتما مشکل ضعیف بودن سیگنال را برطرف خواهد کرد.

تعمیرات تیونر رسیور یا گیرنده دیجیتال

تیونرها در واقع گیرنده اصلی در یک رسیور و گیرنده دیجیتال است. تیونرها بسته به نوع و برند جنس بسیار حساس هستند و بعد از گذشت زمان گیرندگی آنها کاهش می یابد. ازین رو تعویض این تیونرها بسیار رواج داشته و با تعویض تیونر رسیور ، گیرندگی و سیگنال بسیار افزایش می یابد.

تیونر همان قطعه ای است که کابل آنتن به آن متصل میگردد. تعویض این قطعه توسط دستگاه هیتر انجام میگیرد و کیفیت سیگنال دریافتی بسته به کیفیت تیونر خواهد بود.

انواع تیونر در رسیورها

تیونرها انواع متفاوتی دارند و بسته به کارکرد دستگاه های رسیور برنامه ریزی و انتخاب میگردند. اما به طور کلی تیونرها به چند نوع زیر تقسیم بندی میگردند.

  • تیونرهای دوبل
  • تیونرهای تکی
  • تیونرهای بدون برد
  • تیونرهای دوبل برگشتی

تیونرهای دوبل در رسیور

توجه داشته باشید که منظور از رسیورهای با تیونر دوبل یعنی داشتن دو عدد تیونر که هردو به صورت مجزا دارای کاربرد هستند. در این مدل از رسیورها اگر تیونر اولی با مشکل مواجه شود تیونر دوم به صورت مجزا قابل استفاده خواهد بود. این مدل از تیونر بهترین مدل در میان تمام مدلها خواهد بود.

تیونر دوبل در رسیور
تیونر دوبل

تیونر تکی در رسیورها

منظور از تیونر تکی یعنی تیونری که تمام بردهای الکترونیکی مربوطه در داخل تیونر موجود است و مانند تیونرهای بدون برد نیست. در این مدل از تیونرها خود تیونر قابل تعمیر خواهد بود و نیاز به تعویض آن نخواهیم داشت. تمام این تیونرها در رسیور توسط یک آی سی برنامه ریزی شده است و یک عدد کریستال ساعت وظیفه ایجاد نویز جهت حرکت سیگنال را خواهد داشت که در تعمیرات تیونر رسیور به آن خواهیم پرداخت.

تیونر تکی در رسیور و نحوه تعمیر
تیونر تکی

تیونر بدون برد در رسیورها یا گیرنده دیجیتال ها

تیونرهای بدون برد یعنی تیونرهایی که برد مربوطه در داخل برد اصلی تعبیه شده است و تعمیرات آنها به مراتب راحت تر از تیونرهایی است که در داخل خود تیونر است. روش تعمیرات تیونر در تگ بعدی ذکر خواهد شد. این نوع تیونر تفاوتی با تیونر تکی نخواهد داشت و همانند تیونرهای دیگر دارای آی سی برنامه و کریستال ساعت خواهد بود.

تیونر رسیور از نوع بدون برد
تیونر بدون برد

تیونرهای دوبل برگشتی در رسیورها

تیونرهای دوبل برگشتی یعنی تیونرهایی که یک سوکت جهت برگشت برای استفاده در دیگر رسیورها دارند که در این صورت از هردو رسیور به صورت همزمان نمیتوان استفاده نمود و تنها یکی از رسیورها قابلیت دریافت سیگنال را خواهد داشت. این مدل تنها برگشت خواهند داشت و تفاوت چندانی با نوع تکی ندارند. در این مدل از تیونرها نیز برد الکترونیکی در داخل خود تیونر قرار گرفته است.

تیونر رسیور از نوع دوبل برگشتی
تیونر برگشتی دوبل

وظیفه تیونر در رسیورها و گیرنده های دیجیتال

تیونرها در رسیور و گیرنده دیجیتال وظیفه ارسال یک ولتاژ بین 13 تا 18 ولت را دارند و سیگنال برگشتی از ولتاژ ارسالی را دریافت مینمایند. تیونرها همانطور که در بالا ذکر شد انواع متفاوتی دارند اما به طور کلی این تیونرها یک وظیفه را انجام میدهند.

روش تست تیونر در رسیورها و گیرنده های دیجیتال

روش تست در این گونه تیونرها به دو صورت انجام میگیرد:

  • تست ولتاژی
  • تست سیگنالی

تست ولتاژی از تیونر رسیور و گیرنده دیجیتال

همانطور که ذکر شد تیونرها یک ولتاژی برای ال ان بی یا همان گیرنده ارسال می نمایند که سیگنال دریافت شده توسط ال ان بی یا آنتن بر روی ولتاژ سوار شده و حرکت نماید . این ولتاژ ارسال شده باید ولتاژی مابین 13 تا 18 ولت مستقیم باشد. پس جهت تست ولتاژی از یک تیونر تنها کافیست تا ما ولتاژ خروجی از تیونر را با یک ولتمتر بگیریم .

بدین صورت که در داخل تنظیمات رسیور اگر ولتاژ ال ان بی را بر روی 13 ولت بگذارین این ولتاژ گرفته شده از تیونر باید 13 ولت و اگر تنظیمات را بر روی 18 بگذاریم این ولتاژ گرفته شده از تیونر باید 18 ولت گردد. در صورتی که ولتاژ ذکر شده درست بود تیونر شما سالم و اگر این ولتاژ به مقدار قابل ملاحظه ای کم شده است تیونر معیوب خواهخد بود.

تست سیگنالی از تیونر

گرفتن تست سیگنالی از تیونر بسیار سخت است و نیاز به اسیلوسکوپ و دستگاه های نمایش نویز خواهیم داشت. بدین صورت که کریستال ساعت موجود در برد تیونر باید میزان ذکر شده بر روی آن را نمایش دهد…

روش تعمیر تیونر رسیور و گیرنده دیجیتال

در ابتدای شروع به تعمیر تیونر رسیور توجه داشته باشید که در برد تیونر ما قطعات متعددی خواهیم داشت که روش تست آن در مطالب بالا ذکر شده است و ما در اینجا تنها قطعات اصلی را ذکر خواهیم نمود تا شاید بتوانیم مشکلی از شما مرتفع سازیم.

قطعات اصلی یک تیونر جهت کارکرد عبارت است از:

  • آی سی تیونر
  • کریستال ساعت
  • دیودها
  • خازن ها و مقاومت ها

آی سی تیونر در تعمیر تیونر رسیور

تیونرها همانطور که ذکر شد ممکن است هم در داخل خود و هم در بیرون برد دارای قطعات الکترونیکی باشند. اما ما در داخل یک تیونر همانند شکل زیر قطعات ذکر شده زیر را خواهیم داشت.

تعمیر داخل تیونر رسیور
شمای داخلی تیونر

توجه داشته باشید که این آی سی وظیفه آنالیز سیگنال دریافتی را خواهد داشت و آی سی تیونر ها با کدهایی بر روی آن متفاوت خواهند بود. مثلا اگر بر روی آی سی تیونر رسیور شما کد X خواهد بود شما نمیتوانید از کد دیگری برای تعمیر تیونر رسیور خود استفاده نمایید.

آی سی تیونرها قابل تعمیر نخواهند بود و تنها تعویض میگردند. پس پیشنهاد میشود در ابتدا تمام قطعات الکترونیکی دیگر چک گردد و در انتها این قطعه تعویض گردد.

تعمیرات مربوط به کریستال ساعت تیونر رسیور

کریستال ساعت ها هم میتواند در داخل تیونرها موجود باشد و هم بر روی برد. این کریستال ساعت وظیفه تولید نویز جهت حرکت سیگنال ها را دارد. کریستال ساعت ها با هرتز نمایش داده میشوند و تنها تعویض آنها بسیار بهتر از تست انهاست. اگر کریستال ساعت بر روی تیونرها نعیوب گردد سیگنالی در رسیور نمایش داده نخواهد شد و تنها ولتاژ خروجی از تیونر را خواهیم داشت.

تعمیر کریستال ساعت رسیور
کریستال ساعت موجود در تیونر رسیورها

کریستال ساعت ها تست ندارند و جهت تست نیاز به دستگاه نمایش نویز خواهیم داشت.

تعمیرات مربوط به دیود در تیونر

همانطور که میدانیم دیودها در واقع عبور دهنده جریان الکتریکی از یک سمت خواهند بود. در برق ورودی به تیونر که وظیفه دریافت سیگنال را دارد یک عدد دیود قرار گرفته است که این دیود وظیفه یکسوکنندگی جریان را دارد تا جریان برگشتی از سمت کابل به دستگاه آسیب وارد نکند. حال با سوختن این دیود ما ولتاژ خروجی از تیونر را نخواهیم داشت و در واقع کیفیت سیگنال در دستگاه رسیور نمایش داده نخواهد شد.

دیود در تیونر رسیور
تعمیر دیود تیونر رسیور

تعمیرات آی سی فلش رسیور و گیرنده دیجیتال

آی سی فلش در واقع یک آی سی در داخل برد اصلی در رسیورها و گیرنده های دیجیتال است که دغدغه بسیاری از مردم در آپدیت ها و بروز کردن دستگاه ها می باشد. آی سی فلش معمولا در رسیورهای بدون سیستم عامل از نوع هشت پایه و با کد اولیه 25xx خواهد بود. آی سی پروگرامر استفاده شده در این رسیورها از نوع آی سی فلش بایوس بوده و توسط دستگاه های پروگرامر آی سی فلش قابل برنامه ریزی خواهند بود.

وظیفه آی سی پروگرام رسیور

این آی سی وظیفه بوت نمودن دستگاه رسیور شما را برعهده خواهد داشت. یعنی اگر مشکلاتی در بوت اولیه دستگاه گیرنده دیجیتال یا رسیور شما وجود دارد میتواند عامل اصلی این قطعه الکترونیکی باشد. در رسیورهای دارای سیستم عامل این آی سی از نوع های متفاوت می باشد. بسته به نوع سیستم عامل دستگاه این آی سی قابل برنامه ریزی است.

آیا دستگاه رسیور بر روی بوت مانده است؟

یکی از دلایل خرابی رسیورهای گیرنده دیجیتال آپدیت اشتباه دستگاه یا خرابی این آی سی می باشد. این ای سی بدون دلیل خراب نمیشود و تنها وظیفه اطلاعات با زبان باینری را خواهد داشت. این آی سی را پروگرام نمایید و قطعات برد اصلی که باعث این خرابی شده است را برطرف نمایید تا دستگاه رسیور شما به روز قبل بازگردد.

روش پروگرام نمودن آی سی پروگرام رسیور

روش پروگرام نمودن دستگاه های رسیور به دو صورت امکان پذیر خواهد بود. این دو روش یکی ساده و یکی توسط دستگاه خواهد بود که در زیر بیان میگردد.

  • پروگرام ای سی با دستگاه پروگرامر
  • پروگرام آی سی با فایل بوت لودر

پروگرام ای سی با دستگاه پروگرامر

دستگاه پروگرامر در انواع متفاوتی در بازار موجود است که وظیفه پروگرام نمودن آی سی ها را خواهند داشت. دستگاهی برای پروگرام نمودن آی سی رسیور مناسب خواهد بود که از نوع پروگرامر آی سی فلش بایوس باشد. ما نمونه ای از روش پروگرام نمودن آی سی را برای شما توسط پروگرامر قرار میدهیم.

پروگرام آی سی با فایل بوت لودر

پروگرام نمودن رسیور توسط کامپیوتر و کابل RS232 قابل انجام می باشد. تولید کنندگان رسیور در سراسر جهان جهت راحت نمودن آپدیت ای سی پروگرام یک خروجی سریال RS232 در پشت دستگاه های خود قرار داده اند که کاربران به راحتی این وظیفه را بدون دستگاه پروگرامر انجام دهند.

سوکت RS232 رسیور
RS232 رسیور

کار بدین صورت است که ما در ابتدا فایل بوت لودر دستگاه خود را از اینترنت می یابیم و فایل فلش آپدیت مدل دستگاه خود را نیز از قبل آماده نموده ایم. حال دستگاه رسیور توسط کابل RS232 به کامپیوتر متصل شده و از پشت دستگاه دستگاه را به برق زده و کلید پشت دستگاه را خاموش مینماییم. حال فایل بوت لودر را باز نموده و فایل فلش را به آن نرم افزار میدهیم. بعد از این کار دکمه پروگرام را زده و بلافاصله دکمه پشت دستگاه را روشن مینماییم. با این کار فایل مربوط به آی سی بر روی آی سی مینشیند و دستگاه پروگرام میگردد.

نگاهی به تعمیر رسیور یا گیرنده مدیااستار

دستگاه های رسیور مدیا استار امروزه یکی از پرکاربردترین دستگاه های رسیور در ایران هستند که علاوه بر بردهای تغذیه ضعیف، بسیار مین بردهای خوبی دارند و از تنها ضعف این مین بردها می توان به نداشتن هیتسینگ مناسب جهت خنک کردن پردازشگر نام برد که در صورت نصب یک هیتسینگ مناسب تقریبا خرابی مین برد آن به صفر خواهد رسید. البته تعمیر یک دستگاه رسیور مدیا استار بسیار سخت نخواهد بود و توسط یک مولتی متر قابل حل خواهد بود. توجه داشته باشید که عکس های ارسالی در این مطلب عیب یابی رسیور و گیرنده دیجیتال مدیا استار است.

نوشته های مشابه

‫75 دیدگاه ها

  1. سلام ممنون از مطالب فوق العاده خوبتون میخواستم بدونم تعمیر رسیور در منزل خطرات جانی هم داره؟ آیا تمام این تعمیر رسیور که توضیح دادید باید دستگاه به برق متصل باشه؟ باز هم ممنون بابت وقتی که گذاشتید

    1. سلام
      رسیور مدل استار ایکس ۳۰۰۰۰ دارم.پنل یک کانال با سیگنتل رو نشون میده اما صدا و تصویر نداره در ضمن هیچ دستوری از کنترل نمیگیره.لطفا راهنمایی کنید

      1. سلام خرابی را دقیق نمیتوان گفت اما احتمال خرابی در برد اصلی و خرابی خازنها بسیار زیاد است…

      2. سلام خرابی رسیور شما را دقیق نمیتوان گفت اما احتمال خرابی در برد اصلی و خرابی خازنها بسیار زیاد است…

  2. سلام من یک ریسیور استرنگ دارم روی تمام ماهواره ها تصویر را مانن اینکه پارازیت شدید باشد پخش میکند اول فکر کردم از پارازیت هاست ولی ریسیور را عوض کردم درست شد خواستم ببینم مشکل از کجاست و ایا ارزش تعمیر دارد یا خیر؟ممنون

    1. سلام گیرنده شما ارزش بسیار بالاتری نسبت به دستگاه های رسیور امروزی دارد. احتمال خرابی در برد اصلی بسیار زیاد است…

  3. سلام از توضیحات جنابعالی بی نهایت متشکرم
    من نصاب ماهواره و تعمیر کار رسیور هستم
    اطلاعات تعمیرات من با آموزش شما بالاتر رفت
    بی نهایت متشکرم

  4. باسلام،، مطالبی که گذاشتین برای افراد نیمه حرفه ای واقعاً مفید میباشد،، سپاسگذاریم،، موفق باشید

  5. درود بر شما
    رسیور من مدتیست بعد از روشن کردن آن دقایقی طول میکشه تا تصویر بیاد ووصل بشه. همچنین کانال عوض میکنم چند دقیقه بعد تصویر و صدا داره
    لطفا بفرمایید برای رفع آن لازم است با چه کسی صحبت کنم ؟

    1. سلام خرابی رسیور شما معمولا مربوط به خرابی در برد تغذیه و خازن ها می باشد لطفا چک نمایید.

  6. ممنون از مطالب مفید ، یه سوال ریسیور روی بوت boot میماند و دیگر ادامه نمی‌دهد مشکل از کجاست

    1. بوت ماندن رسیور معمولا خرابی خازنی می باشد. البته اگر در هنگام آپدیت دستگاه را خاموش نکرده باشید یا مثلا اشتباه بزنید.

    1. سلام ممنون از اینکه وقت گرانبهای خودتون رو در اختیار ما گذاشتید…
      مطلب تعمیرات گیرنده یا رسیورها در طی ماه ها تلاش نوشته شده است

  7. سلام و خسته نباشید
    من یه رسیور استارست قدیمی دارم مال 10 سال پیشه usb خوره. خواستم آپگریت کنم مدل اشتباهی رو ریختم روی رسیور و دوباره اومدم مدل درست رو با لودر بریزم جواب نداد. ظاهراً باید ic رسیور دوباره پروگرام بشه.
    خواستم بدونم شما انجام میدید؟!

  8. سلام من یک رسیور استارست مدلsr-x1extrem 4kدارم تصویر از طریق HDMI دریافت نمیشه و فقط با خروجی AVکار میکند تعمیر کار گفت آی سی اچ دی ام ای سوخته و درست بشو نیست! شما میتوانید آنرا درست کنید؟شماره من ۰۹۱۹۲۰۰۲۶۶۸ است و در تهران هستم

    1. سلام دوست عزیز…
      فرمان hdmi مستقیما از سی پی یو گرفته میشود…
      حال برخی رسیورها در مسیر دارای مقاومتها و دیودهایی جهت حفاظت هستند. اگر دارای حفاظت باشد رسیور شما قابل تعمیر خواهد بود.

    1. ممنون از لطف شما مطلب تعمیرات رسیور تجربه سالیانه بنده بود که بدون چشمداشت در اختیار شما قرار گرفت

  9. سلام
    خسته نباشید
    رسیور استارست مدل 8880 دارم که موقع روشن شدن یه لحظه تصویر میاد و صدا و کلا محو می شود و رسیور یه جورایی حالت هنگ کردن میشه رسیور حتی چراغ سیگنال سبز و حالت عادی دارد ولی هیچ تصویری ندارم لطف کنید راهنمایی کنید

    1. خرابی در رسیور شما خرابی خازنی و یا ترانزیستوری خواهد بود. البته اینها در صورت اطمینان از برد تغذیه است. خازن های اطراف سی پی یو و ترانزیستورهای اطراف تیونر را چک نمایید.

  10. سلام بابت تعمیر رسیور یک سوال داشتم….
    آیا خرابی در برد تغذیه باعث بوت نشدن دستگاه گیرنده میشود؟
    ما یک رسیور مدیا استار داریم که تمام قطعات برد تغذیه رو چک کردم اما هیچ مشکلی ندارند. اما دستگاه من روی بوت مانده و بالا نمیآید…
    ممنون میشم توضیح بدهید که برای عیب یابی چکار کنم

    1. سلام
      بوت نشدن رسیور دو علت خواهد داشت یکی خرابی در خازن های اطراف رام و دوم خرابی در برد تغذیه رسیور شما

  11. سلام . تمام برق رسیور، تلویزیون، مورم و شارژر موبایل از یک محافظ برق گرفته میشه . امروز کابل شارژر موبایل جرقه زد، و بعدش رسیور خاموش شد (البته نمیدونم این ها به هم ربط داره یا نه) کاور روی رسیور رو که باز کردم، دیدم مقاومتی که بعد از سوئیچ خاموش و روشن رسیور هست، یک لکه ی سیاه روش افتاده، همون مقاومتی که سمت چپ پل دیود قرار داره . آیا امکان داره که این مقاومت سوخته باشه؟ یا دلیل دیگه ای میتونه داشته باشه. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

  12. سلام
    دستگاه من استارمکس ۷ هست جدیدا مثل اینکه ولتاژ زیادی از خود بیرون میدهد و نمیتواند سویچر را تنظیم بکند به نظر شما کدام قطعه رو باید چک یکم
    ممنون

  13. رسیور استارمکس 160 آلفا دارم..مشکل بوت شدن و گردش گردان داشتم..سیگنال هم بعد نیم ساعت میومد…بعد باز کردن رسیور خازن 1500 م فاراد 16 ولت مدار تغذیه باد کرده بود.با خازن 1000 م فاراد 24 ولت تعویض کردم مشکل بوت کامل رفع شد..ولی سیگنال های عمودی 13 ولت ضعیف شدن..با خازن ظرفیت بالاتر 2000 م فاراد سیگنال بهتر میشه؟ ممنون…

    1. سلام لطفا جهت تعمیر رسیور خود یا تعمیرات هر برد الکترونیکی با شماره 44379051 تماس بگیرید.

  14. سلام وقت بخیر من ی رسیور مدیا استار فامیلی دارم روشن ک میکنم خود بخود ریستارت میشه میشه تعمیرش کرد چقدر هزینه داره ارزش داره

  15. سلام
    رسیور آی استار 20000 من بعد از یکبار خاموش روشن کردن تصویر ندارد ولی صدا دارد حتی بوت هم میشود تصویر ندارد لطفا را هنمایی کنید برای تعمیر شماره من 093600636.. متشکرم

  16. سلام
    دستگاه من روی فریکانس 12015…27500H در ماهواره یاست سیگنال نمی‌دهد کدام آی سی تعویض کنم که سیگنال بیاد
    ممنون میشم اگر جواب بدهید

  17. سلام. خسته نباشید استاد. رسیور من مدل استارست 8989 هست. با سوئیچ فقط ی ماهواره میاره اونم رو سوئیچ رو ال ان بی یک ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. سلام مشکلات مربوط به برد رسیور رو ما در جریانش هستیم که این مشکل شما مربوط به مین برد و شاید سوئیچر نیز باشد.

  18. سلام . رسیور من iclass k9k9 wifi هستش . روی بعضی از شبکه ها که می رفتیم رسیور هنگ و هیچ دکمه کار نمی کرد تا اینکه رسیور رو از برق جدا کنیم. چند با که این اتفاق افتاد بعد که رسیور را روشن کردم فقط چراغ قرمز جلوی رسیور روشن بود و هیچ تصاویری نداشت. میشه راهنمایی بفرمایید که مشکل از چیه؟ سپاس

  19. سلام رسیور من new max هست وقتی سیگنالها رو سرچ میکنم حدود 20 درصد اونهارو میاره احتمال خرابی از کجاست؟

  20. با سلام وقت بخیر.رسیور پریماکس p1000 دارم.دوتا دیش( یوتل و یاه ست) با سویچ بهش وصل هستن اما یکی رو میگیره و یکی رو نمیگیره گاهی یوتل و گاهی یاه ست..اما وقتی هر یک از دیشها رو مستقیم به رسیور وصل میکنم صاف و شفاف و قوی وصل میشه.چندتا سویچ هم عوض کردم اما مشکل حل نشد.ممکنه راهنمایی کنید؟

    1. سلام دوست خوبم ما تعمیرکار بردهای الکترونیکی هستیم و از سیستم های بیرونی ماهواره اطلاعاتی نداریم.

  21. رسیور مدیا ۷۵۰۰ بوگاتی دارم . یک دفعه چراغ قرمزش دیگه سبز نشد . قبلا میشد خاموش و روشن میکردم . اما الان دیگه نشد . دو رنگ سبز و قرمز
    با هم داره .
    آرم مدیا بالا نمیاد

    1. سلام مشکل رسیور شما مربوط به خرابی در برد تغذیه و یا مین برد نیز میتواند باشد. برای اطلاع دقیق از نوع خرابی به شماره 44379051 تماس بگیرید.

  22. رسیور مدیا ۷۵۰۰ بوگاتی اصلا بالا نمیاد . چراغ قرمز باید سبز بشه . نمیشه . دو رنگ شده

    1. مشکلات رسیور در بوت دستگاه یا از برد تغذیه و یا رام دستگاه یا همان آی سی فلش است که باید فلش گردد.

  23. سلام، رسیور مدیا استار بوگاتی دارم به گردان وصله، فرکانس‌های افقی (۱۸ ولت) دریافت میکنه ولی فرکانس ‌های عمودی (۱۳ ولت) و فرکانس‌های یاهست دریافت نمیکنه! بنظرتون مربوط به کدام قسمته و آیا قابل تعمیر هست؟

    1. مشکلات رسیور در دریافت کانال های ورتیکال یا هوریزانتال مربوط به مین برد و برد اصلی دستگاه است که دلیل خاصی ندارد بلکه ولتاژ خروجی تیونر تغییر نمیکند یا جریان نخواهد داشت.

    1. مشکلات ذکر شده شما ربطی به تیونر دستگاه رسیور ندارد و مشکلات از مین برد است لطفا جهت تعمیرات تخصصی بردهای الکترونیکی با شماره 44379051 تماس بگیرید.

  24. سلام خسته نباشید مطالب سایت عالی بودند خیلی ممنون اماخدمت شما یه سوالی دارم بنده یه رسیور استار ست ۹۰۰۰۰ دارم سیگنال نداره خواهشا راهنمایی کنید برای تعمیرش کجا بفرستم لطفا اگه میشه به من بگید مشکلش چیه با تشگر

    1. سلام نداشتن سیگنال تا دستگاه چک نشود نمیتوان به قطع گفت اما این مشکلات از مین برد دستگاه خواهد بود. جهت تعمیر دستگاه خود با شماره 44379051 تماس بگیرید.

  25. سلام
    یک سوالی
    یک رسیور مدیا استار zenon 4k دارم
    چند روز پیش روی loading luncher میومد و گیر میکرد و روی رسیور حالت load و start رو نشون میداد که شب تا صبح از برق کشیدم رسیور و درست شد. ولی تازگیا موقعی که فلش میزارم رو رسیور بالا نمیاره. و بعضی وقتا روی شبکه ها گیر میکنه. علت؟ و هرینه؟

    1. در دستگاه های رسیور 4k فشار بسیار زیادی بر روی CPU دستگاه وارد می شود و توصیه بنده این هست که دستگاه رسیور خودتون رو زودتر تعمیر کنید چراکه در صورت خرابی سی پی یو دیگر مشکلات رفع نخواهد شد یا تعمیر نخواهد شد.

  26. سلام وقت بخیر یکدستگاه
    ISTAR X99 SUPER USB CA HDMI دارم که خیلی سال هست از سال 92 اصلا استفاده نکردم آیا احتیاج به فلش داره و اگر خواست شما زحمتش رو میکشید؟ ممنون از محبت شما بی زحمت جواب رو برام به این شماره پیام کنید 091236644..

    1. سلام باید دستگاه بررسی بشه اما دلیلی بر استفاده نکردن و خراب شدن یا پریدن اطلاعات بر روی فلش نیست.. مشکل حتما سخت افزاری خواهد بود.

  27. سلام و خسته نباشید
    آموزش بسیار مفید و کاربردی بود واقعا دست مربزاد.
    سوالی داشتم ، عدم نمایش کانالهای ورتیکال در همه ماهواره ها چی میتونه باشه؟

    1. معمولا مشکل از مین برد و خازن های اطراف تیونر دستگاه می باشد… خازن های مین برد را چک نمایید

    2. این مشکلات مربوط به تیونر یا برق دستگاه می باشد که معمولا خازنیست…. ورتیکال و هوریزانتال در دستگاه ها ولتاژ خروجی تیونر رو تغییر میدن

  28. سلام وقت بخیر
    عزیز رسیور ایکس کروزر ۶۸۵ دارم الان دو روزه وقتی سیگنالم میره یعنی وقتی دستگاهو روشن میکنم سیگنال دارم ولی فرکانس یا جهت عوص میشه سیگنال میره و هر کاری میکنم نمیاد تو قسمت تنظیمات دیش هم هرجی غرب و شرق میکنم سیگنال نمیاد بعضی مواقع هم تو این حالت دستگاه خودش خاموش میشه
    شما منزل هم تعمیرات دارین عزیز
    ممنون

    1. سلام دوست خوبم مشکل دستگاه شما از مین برد می باشد و ربطی به تیونر دستگاه نداره… باید در ابتدا بررسی بشه تا بشه دقیق گفت.

  29. ممنون از مطالب و توضیحات جامع تون ،رسیور بنده ایکلاس فلش خور هست که تازگیا روشن میکنم تصویر دیر میاد بالا یا حالت شطرنجی داره چند دقیقه تا صاف بشه ، الان دیگه روشن میکنم اصلا سیگنال نداره ، مشکلش از تیونر میتونه باشه ؟؟ باتشکر

    1. سلام مشکلات تیونر بسیار کم هستش و مشکلات شما بیشتر مربوط به خازن ها در اطراف تیونر می باشد که با دستگاه تست خازن باید بررسی کنید.

  30. سلام مهندس من ماهواره هانی استار مدل x10دارم خروجی hdmiوقتی وصله صدا دارد ولی تصویر ندارد ولی از طریق خروجی AVمشکل ندارد در ضمن در هنگام خاموش کردن رسیور نمایشگر چیزی نشون نمیده ممنون میشم راهنمایی کنین

    1. سلام مشکلات مربوط به HDMI بیشتر مربوط به CPU هستش و فرمان مستقیم از اون میگیره مگر این که حفاظت در مسیر CPU وجود داشته باشه

  31. با سلام و تشكر از توضيحات مفيدي كه ارائه كرديد.
    در رسيور من كه برد تغذيه اش عين شكل بالاي اين صفحه هست، مقاومتي كه در ورودي متصل به پل ديودها هست كه فكر كنم 5.1 اهم باشه سوخته.
    ممنون ميشم راهنمايي كنيد اين مقاومت چه مشخصاتي داره و نقشش چي هست؟

    1. سلام این مقاوت در واقع یک مقاومت فیوزی هستش که نبودش مشکلی ایجاد نمیکنه و میتوانید اون مقاومت در رسیور خودتون رو اتصال کوتاه کنید

    2. سلام این مقاومت نقش فیوز را داشته و درصورت خرابی می توانید اتصال کوتاه کنید. اما در ابتدا باید بدانید مشکل از کجا بوده که فیوز سوخته است.

  32. سلام
    مدیا استار ۱۰۰۰ دارم
    کیفیت سیگنال ۶۵ تا ۷۰ درصد هست
    بیشتر اوقات سیگنال قطع میشه و باید سیم رو باز و مجدد ببندم تا سیگنال برگرده
    از cpu هست یا تیونر ضعیف شده؟
    قابل تعمییر هست؟

    1. سلام مشکل از مین برد دستگاه شماست و باید بررسی بشه… به احتمال زیاد مشکل خاصی نخواهد داشتو به تیونر هم ربطی ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonکارشناسی رایگان