متخصصین تعمیر آنتن مرکزی تلویزیون در تهران

یکی از بزرگترین مراکز تعمیرات و نصب آنتن مرکزی در ایران
گروه مهندسی سریر تصویر یکی از بزرگترین مراکز نصب و تعمیرات آنتن مرکزی در ایران می بیاشد. این گروه با کادری عظیم در تعمیر آنتن مرکزی سرعت در انجام خدمات را به حداکثر رسانده است.

خدمات آنتن مرکزی

جهت ارائه خدمات به شما مشتریان عزیز می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید. ارائه کارشناسی آنلاین نیز به صورت کاملا رایگان انجام میگیرد
تماس با ما

مطالب مربوط به تعمیر آنتن مرکزی

تنظیم مدولاتور فونیکس
آنتن مرکزی
mostafasalib

روش تنظیم نمودن مدولاتور فونیکس

روش تنظیم تمام برندهای مدولاتور در آنتنهای مرکزی را دنبال نمودید حال نحوه تنظیمات مدولاتور فونیکس یکی از مطالبی است که امروز تصمیم بر آموزش

بخوانید »
مدار نصب مدولاتور
آنتن مرکزی
mostafasalib

روش و مدار نصب مدولاتور

راهکارها و روش های نصب و تنظیم مدولاتور یکی از تخصصی ترین موارد در نصب آنتن مرکزی می باشد. نصب و حتی تعمیر آنتن مرکزی

بخوانید »
اسپلیتر
آنتن مرکزی
سیده لیلا منصوری

اسپلیتر و تپ آف چیست؟

این مقاله سعی دارد به صورت جامع تمامی اطلاعات لازم را در رابطه با نقش اسپلیتر در آنتن مرکزی و ماهواره مرکزی ، نقش تپ

بخوانید »

برخی سوالات در تعمیر آنتن مرکزی تلویزیون

  • نداشتن برخی از شبکه ها در تعمیر یک سیستم آنتن مرکزی بدین دلیل است که سیگنال دریافتی توسط شما پایین بوده و سیگنالهای ظعیف را دریافت نمیکنید. جهت تعمیر سیستم آنتن مرکزی تلویزیون خود در صورتی که این مشکل همگانی است ابتدا آنتن را تنظیم نمایید و بعد از آن به سراغ آمپلی فایر بروید به احتمال زیاد برد تغذیه آمپلیفایر ضعیف شده است.
  • اما در صورتی که مشکل فقط در واحد شماست ابتدا سوکت ها و بعد کابل و در انتها اسپلیتر تعویض گردد
  • درصورتی که مشکل از چند واحد است اسپلیتر یا تپ آف مربوط به همین واحدها تعویض گردد.

داشتن پرش در شبکه های آنتن مرکزی مربوط به خیلی از تجهیزات آنتن مرکزی میباشد اما شما جهت تعمیر آنتن مرکزی به ترتیب زیر عمل کنید :

  • تنظیم نبودن آنتن هوایی
  • خرابی آمپلیفایر اصلی یا میانی
  • خرابی تپ آف و اسپلیتر
  • خرابی در کابل ها و سوکت ها در صورت خرابی در یک یا چند واحد

جهت تعمیر یک سیستم آنتن مرکزی تلویزیون دستگاه خاصی جز مولتی متر نیاز نیست و بیشتر به تجربه فرد تعمیرکار و شناختن کامل تجهیزات و عملکرد سیستم است.

تعمیرات آنتن های مرکزی تلویزیون با پیدایش آنتن های مرکزی روی کار آمد. با افزایش روز به روز جمعیت و نیاز رو به رشد مسکن و از طرفی ساخت برج ها و ساختمان های سر به فلک کشیده، نیاز به آنتن مرکزی و به کارگیری آن بیشتر شده است. آنتن های مرکزی جز گروه تجهیزات الکترونیکی می باشد و در صورت خرابی نیاز به تعمیر و در صورت لزوم تعویض پیدا می کند. این اقدامات تخصصی است و توسط افراد کارشناس، حرفه ای و متخصص در این زمینه انجام می شود. با نصب تخصصی آنتن های مرکزی نیاز به تعمیرات این نوع آنتن ها کمتر می شود و عمری طولانی با کارکردی مطلوب و با کیفیت به آنتن های مرکزی می دهد. در این مقاله سعی شده است که حتی الامکان شما را با انواع مشکلات آنتن های مرکزی آشنا کنیم. برای تعمیرات آنتن های مرکزی باید قطعات مختلف این انتن ها را واکاوی کنیم و مشکل را بیابیم.

اینکه مشکلات و خرابی های آنتن های مرکزی چگونه است و ایا راهی برای تعمیر آن ها وجود دارد بهتر است تا پایان این مطلب ما را همراهی کنید.

تعمیرات آنتن مرکزی

 

تعمیرات آنتن مرکزی تلویزیون

قبلا از اینکه در مورد تعمیرات آنتن های مرکزی به طور تخصصی وارد شویم لازم است بدانیم که آنتن های مرکزی تا چه حد کاربردی و مهم هستند و آیا ارزش تعمیر کردن آن ها بالاست یا نه.

فواید و مزایای نصب و تعمیرات آنتن های مرکزی تلویزیونی

شخص در حال تعمیر آنتن مرکزی

 

تعمیرات آنتن مرکزی تلویزیون ایران

  • کیفیت بالای تصاویر دریافتی به واسطه تجهیزات قوی
  • به دلیل جایگزینی یک آنتن مرکزی به جای چندین آنتن شخصی می توان در زمینه خرید تجهیزات قدرتمند تر و با کیفیت تر اقدام کرد با هزینه ای به مراتب کمتر.
  • خرید، نگهداری و تعمیر آنتن های مرکزی تلویزیونی در مقایسه با آنتن های شخصی هزینه پایین تری دارد.
  • یکسان سازی کیفیت تصاویر دریافتی برای همه گیرنده های آنتن های مرکزی
  • آنتن های مرکزی علاوه بر پوشش دادن کانال های تلویزیونی و رادیویی می تواند جهت دوربین های مدار بسته ساختمان ها نیز استفاده کرد. جالب است بدانید که حتی اعضای ساختمان ها می توانند به کمک این آنتن ها یک کانال مختص به ساختمان خود را نیز داشته باشند و فیلم ها و تصاویر مربوط به ساختمان را در ان ارائه دهند.

دقت بیشتر در نصب، در نتیجه نیاز به تعمیر آنتن های مرکزی کمتر

آنتن های مرکزی از بخش های مختلفی تشکیل شده است و سیگنال ها در حین عبور و دست به دست شدن توسط این بخش ها با افت سیگنالی مواجه می شوند. در نظر گرفتن این نکته و خیلی دیگر از نکات حیطه ای تخصصی می باشد که هر کسی قادر به انجام آن نیست. تجهیزات با کیفیت، قدرت متناسب با سیگنال های دریافتی و تعداد گیرنده های موجود ( تعداد گیرنده ها در واقع همان تعداد واحد های یک ساختمان را نشان می دهد البته به صورت حداقل) نیاز به رعایت شدن دارد تا هر گیرنده سیگنالی مناسب و با کیفیت و بدون هر گونه قطع و وصل شدگی یا نویزی دریافت نماید.

  • بهتر است برای نصب آنتن های مرکزی تلویزیونی به افراد متخصص و حرفه ای رجوع شود. افراد آموزش دیده این کار با طراحی مناسب آنتن مرکزی ساختمان شما و در نظر گرفتن همه شرایط موجود اقدام به این کار می کند. نصب درست و مناسب آنتن مرکزی نیاز به تعمیرات این انتن ها را در آینده به حداقل می رساند.

چطور بفهمیم آنتن مرکزی تلویزیون ما نیاز به تعمیر دارد ؟؟

به طور معمول و عمومی وقتی خروجی نهایی یک دستگاه به درستی و صحت انجام نمی گیرد و دچار مشکل است می توان متوجه عیب و نقص آن دستگاه شد. در نصب یا تعمیرات آنتن های مرکزی تلویزیون آن چه که در نهایت نصیب ما می شود شبکه ها و کانال های مختلف ماهواره ای و تلویزیونی و هم چنین رادیویی می باشد. بدون شک این خروجی از انتن های مرکزی وقتی دچار مشکل باشد یعنی بخشی از این سیستم دچار نقص شده است و باید به رفع آن اقدام نمود.

تعمیرکار آنتن مرکزی

نصب و تعمیر آنتن مرکزی کاری کاملا تخصصی می باشد

خرابی هر بخش آنتن های مرکزی باعث بروز اختلال در کار کل سیستم می شود. در ادامه تعمیرات آنتن های مرکزی به معرفی این تجهیزات پرداخته ایم. و هم چنین بیان می کنیم که اگر هر بخش دچار مشکل شود ایا می شود با تعمیر کردن آن را حل نمود یا مشکل به گونه ای است که فقط باتعویض آن قطعه بر طرف می گردد.

چرا آنتن های مرکزی تلویزیون نیاز به تعمیر دارند؟

قبلا از اینکه در مورد تعمیرات آنتن های مرکزی به طور تخصصی وارد شویم لازم است بدانیم که آنتن های مرکزی تا چه حد کاربردی و مهم هستند و آیا ارزش تعمیر کردن آن ها بالاست یا نه.

چرا آنتن های مرکزی؟؟؟؟؟

تا چندی پیش که از آپارتمان ها و برج های بزرگ خبری نبود برای دریافت سیگنال های تلویزیونی از آنتن های معمولی ( شخصی ) استفاده می شد. این آنتن ها سیگنال ها را دریافت و در نهایت آن را به یک گیرنده تلویزیونی منتقل می کردند (به طور معمول هر نوع از آنتن ها سیگنال ها و امواج مغناطیسی را دریافت و آن ها را به سیگنال های الکتریکی مبدل می کنند). ساختاری ساده داشتند و مراحل افت سیگنال در آن ها به مراتب کمتر بود.

 امروزه وجود هتل ها، ساختمان های چندین طبقه و برج ها امکان استفاده از این آنتن ها را با مشکلاتی مواجه کرده است. همانطور که همه ما می دانیم در یک ساختمان چندین خانه وجود دارد و هر خانه یک یا چند گیرنده تلویزیونی دارد، در نتیجه هر خانه به طور معمول یک آنتن لازم دارد تا بتواند سیگنال های ماهواره ای و تلویزیونی حتی دوربین های مدار بسته خود را دریافت کند. پس نصب یا تعمیرات آنتن مرکزی یک حرفه و تخصص بزرگ است.

به نظر شما هر گیرنده در این ساختمان می تواند آنتن خود را داشته باشد؟

سوال خوبی است و تصور و تفکر در مورد این سوال ما را با چالش های مختلفی که در پیش روی خود داریم روبرو می کند. پس تا انتهای این مطلب ما را یاری نمایید تا با تمام سوالات شما همراه شویم و تعمیرات یک آنتن مرکزی را کاملا فرابگیریم.

معایب نصب آنتن شخصی در یک ساختمان

اگر قرار باشد هر گیرنده برای خود یک آنتن در پشت بام نصب کند با مسائل متفاوتی پیش رو می باشد :

  • گاه در فضای پشت بام فضای کافی برای نصب آنتن های شخصی (معمولی) و مجزا وجود ندارد یا حتی اگر این فضا به قدر کافی باشد با قرار گیری آنتن های هر گیرنده فضایی شلوغ و به هم ریخته به ساختمان می دهد و زیبایی آن را به هم می زند.
  • هزینه نصب آنتن های معمولی برای هر گیرنده به مراتب بیشتر است و در نتیجه تعمیر این آنتن ها به مراتب هزینه بیشتری بر می دارد.
  • تعداد زیاد آنتن ها نیاز به کابل بیشتری دارد و این کابل ها ممکن است بر هم و بر روی کارکرد همدیگر اثر بگذارند. آن چه که در این آنتن ها متحمل تاثیر می شود سیگنال های دریافتی و انتقالی می باشد پس کیفیت تصویر دریافتی پایین می آید.
  • دسترسی به فضای پشت بام به خصوص در برج های بلند برای همه افراد به سادگی انجام نمی گیرد.

جایگزینی آنتن های مرکزی تلویزیون به جای آنتن های شخصی

با عنوان کردن مشکلات نصب آنتن های جداگانه و مجزا نیاز به نصب و تعمیرات آنتن های مرکزی دو چندان می شود. در این گونه اماکن با توجه به تعداد گیرنده های بالا یک آنتن مرکزی نصب می شود که همه ی گیرنده های موجود را پشتیبانی می نماید ( به طور یکسان).

تعمیرات آنتن های مرکزی

یک ساختمان با تعداد زیادی گیرنده اما فقط یک آنتن در پشت بام؟؟؟؟؟؟

آنتن های مرکزی چندین بخش دارد ( تجهیزات اضافی ) و بالطبع نسبت به آنتن های معمولی پیچیدگی بیشتری دارد. کار آنتن های مرکزی دریافت سیگنال های مربوط به ماهواره، شبکه های محلی ، تلویزیونی و …، پردازش و تقویت سیگنال های دریافتی، تقسیم سیگنال های تقویت شده و در نهایت توزیع این سیگنال ها به شکل یکسان با کیفیت و قدرت برابر به تمامی گیرنده ها می باشد که برای هر کدام از این کارکرد ها تجهیزاتی جهت نصب و تعمیرات نیز برای آن در نظر گرفته شده است.

شخص در حال تعمیر آنتن مرکزی

 

تعمیرات آنتن مرکزی

  • کیفیت بالای تصاویر دریافتی به واسطه تجهیزات قوی
  • به دلیل جایگزینی یک آنتن مرکزی به جای چندین آنتن شخصی می توان در زمینه خرید تجهیزات قدرتمند تر و با کیفیت تر اقدام کرد با هزینه ای به مراتب کمتر.
  • خرید، نگهداری و تعمیرات آنتن های مرکزی در مقایسه با آنتن های شخصی هزینه پایین تری دارد.
  • یکسان سازی کیفیت تصاویر دریافتی برای همه گیرنده های آنتن های مرکزی
  • آنتن های مرکزی علاوه بر پوشش دادن کانال های تلویزیونی و رادیویی می تواند جهت دوربین های مدار بسته ساختمان ها نیز استفاده کرد. جالب است بدانید که حتی اعضای ساختمان ها می توانند به کمک این آنتن ها یک کانال مختص به ساختمان خود را نیز داشته باشند و فیلم ها و تصاویر مربوط به ساختمان را در ان ارائه دهند.

تجهیزات و اجزای به کار رفته در آنتن های مرکزی

برای پرداختن به تعمیر آنتن های مرکزی و چگونگی این تعمیرات باید بدانیم اجزای تشکیل دهنده این نوع از آنتن ها چیست و در آینده دچار چه عیوبی ممکن است بشوند و احیانا اگر مشکل بروز کرد چگونه باید با آن رفتار شود.

ساختار آنتن های مرکزی تلویزیون ساده می باشد و طبق مطالب گفته شده بخش هایی مجزا دارد.

  1. در ابتدا انتن سیگنال های ماهواره ای، تلویزیونی و ویدئویی را از فرستنده آن دریافت می نماید.
  2. این سیگنال های برای انتقال به چندین گیرنده ضعیف هستند (این ضعف باعث پایین آمدن کیفیت تصاویر دریافتی می شود) بدین منظور توسط آمپلی فایر تقویت می شوند (قدرت سیگنال ها افزایش می یابد).
  3. سپس توسط تپ اف مستقر شده در ادامه مسیر این سیگنال تقسیم بندی می گردد.
  4. سیگنال ها بعد از این مرحله توسط بخشی به نام اسپلیتر به سمت گیرنده ها توزیع می گردند.
  5. توزیع نهایی سیگنال ها توسط کابل های مناسبی انجام می شود که در ادامه این تجهیزات قرار دارند.
  6. اخرین بخش و تجهیز مستقر شده در سیستم انتن های مرکزی پریز ها می باشند که سیگنال را از کابل به گیرنده می فرستند.

مدار آنتن مرکزی جهت شناسایی و تعمیر راحت تر آن

تصویر بالا به طور مختصر نحوه قرار گیری تمامی تجهیزات گفته شده را نشان می دهد . البته تپ اف ها همیشه در این راه مستقر نیستند و گه گاهی به کار برده می شوند.

نکات مهم در تعمیرات یک آنتن مرکزی تلویزیون ایران

حال نوبتی هم باشد نوبت به آموزش تعمیرات آنتن مرکزی و تجهیزات بکار رفته در آن می باشد پس تا انتها مارا دنبال نمایید.

حال جهت تعمیر یک آنتن مرکزی به چند نکته باید توجه مهم داشت تا به راحتی یک سیستم آنتن مرکزی را بتوان عیب یابی نمود.

  1. جنس بدنه آنتن مرکزی
  2. نوع آنتن هوایی
  3. تنظیم بودن جهت آنتن
  4. آیا ساختمان دارای مدولاتور است؟
  5. اتصال سوکت ها
  6. قرار گیری صحیح تجهیزات در جایگاه اصلی
  7. نوع کابل
  8. نوع سوکت

جنس بدنه آنتن مرکزی جهت تعمیر

آنتن هوایی در تعمیر آنتن مرکزی

 

آنتن هوایی در تعمیر آنتن مرکزی

آنتن در آنتن های مرکزی در واقع همان شکلی از آنتن است که در پشت بام ها قابل مشاهده می باشد ( ساختاری شاخه مانند ). بدنه آنتن از فلزات سبکی همانند آلومینیوم ساخته می شود. فلز مورد نظر باید قدرت رسانندگی نیز داشته باشد. هر چه این قدرت در آنتن بیشتر باشد از هدر روی جریان روی آن جلوگیری به عمل می آید. ( در تعمیرات آنتن مرکزی به آنتن توجه زیادی داشته باشید.)

اگر به شکل ظاهری آنتن ها توجه کرده باشید شاخه هایی را می بینید که در تعدادی متفاوت به صورت عمود بر یک محور اصلی قرار گرفته اند ( در حقیقت لوله های توخالی هستند که بسته به فرکانس امواج دریافتی متفاوت و در تعداد و طول مختلفی قرار دارند).

این شاخه ها توخالی می باشند. امواج تلویزیونی موجود در فضا سیگنالی را در این لوله های توخالی القا می کند و از این محل دریافت شده به بخش های بعدی انتقال می یابد.

بدنه آنتن نسبت به عوامل مختلف باد و باران، رطوبت و گرما مقاوم است ولی چنان چه توسط عواملی غیر پیش بینی آسیب ببیند قابل تعمیر و بازسازی می باشد و یا حتی می توان آن را تعویض نمود.

نوع آنتن مرکزی در تعمیر آن مهم است؟

آنتن های مرکزی انواعی زیادی دارند که هر کدام قادر به دریافت نوعی از سیگنال های موجود در فضا می باشند. تعداد و نوع فرکانس سیگنال های دریافتی برای انواع مختلف چه در نصب و چه در تعمیرات فرق می کند. پس اول باید تعیین کنیم چه کانال ها و تصاویر ویدئویی از چه منبعی را قصد داریم بر روی گیرنده خود دریافت کنیم. نوع سیگنال های آن ، تعداد فرکانس ها باید مشخص باشد سپس با توجه به این نکات اقدام به تهیه آنتن نمود.

اگر کانال های مورد نظر را دریافت ننمودید شاید به این موضوع توجه نکرده باشید . کمی دقت و تخصص می خواهد اگر نمی توانید از متخصصان این کار حتما کمک بگیرید.

جهت آنتن مرکزی

آنتن باید به سمتی قرار بگیرد که بتواند سیگنال ها را دریافت کند. پس جهت گیری درست آنتن در تعمیر آن نکته ای مهم می باشد. گاه سیگنال های مورد نظر ما تقریبا از یک جهت دریافت می گردند که آنتن های پهن باند برای این کار مناسب اند. ولی اگر سیگنال ها قرار است از جهت های متفاوتی توسط آنتن دریافت گردند باید از آنتن های تک کانال بهره برد. هر چه که سیگنال های دریافتی ضعیف تر باشند باید انتنی بزرگتر و قدرتمند تر نصب گردد تا قادر به دریافت سیگنال باشد. اگر جهت آنتن درست باشد سیگنال های دریافتی در قسمت جلویی آنتن باید نسبت به قسمت پشتی آنتن بیشتر باشد.

 تعمیرات مربوط به بدنه آنتن مرکزی و جهت گیری آن

اگر آنتن به درستی و محکم نصب شود در آینده دچار مشکلی نمی شود ولی باد و طوفان ها شدید گاهی قادر به تغییر وضعیت آنتن می باشد که در این صورت دریافت سیگنال با ایراد روبرو می شود. اشکال در دریافت سبب بروز نویز و یا حتی نداشتن تصاویر و کانال های مورد نظر می شود (به اصطلاح برفکی می شود). چنانچه جهت آنتن به هم ریخت می توان به پشت بام رفت و با دستکاری ساده آنتن جهت درست را برای آن تنظیم نمود.

سیگنال های آنالوگ باند VHF  و سیگنال های دیجیتال باند UHF می باشند. امروزه تقریبا سیگنال های انالوگ از رده خارج شده اند و سیگنال های دیجیتال وارد صحنه شده اند.

تعمیرات تجهیزات آنتن مرکزی

حال میرسیم به تعمیرات تک تک تجهیزات یک آنتن مرکزی اما قبل از آن باید تجهیزات بکار رفته در یک سیستم آنتن مرکزی را بشناسیم. این تجهیزات عبارت است از :

  1. آنتن هوایی
  2. آمپلی فایر
  3. تپ آف
  4. اسپلیتر
  5. مدولاتور
  6. کابلها
  7. سوکت ها

تعمیرات آمپلی فایر در آنتن های مرکزی تلویزیون

قبل از شروع به کار کردن و آموزش تعمیر آمپلی فایر ها توجه داشته باشید که قسمت مهم هر آنتن مرکزی همین آمپلی فایر می باشد. پس ابتدا با طرز کار یک آمپلی فایر آشنا میشویم.

کارکرد و کاربرد آمپلی فایر در تعمیر آنتن های مرکزی

آمپلی فایر تقویت کننده سیگنال می باشد. سیگنال دریافتی توسط شاخه های آنتن ضعیف است و اگر قرار باشد این سیگنال بین تمامی گیرنده های یک ساختمان توزیع شود و با توجه به افت سیگنال در مسیر رسیدن به گیرنده ها  توسط کلیه تجهیزات بعد از آمپلی فایر تصاویری فوق العاده بی کیفیت خواهیم داشت. آمپلی فایر با دریافت سیگنال های ضعیف، اقدام به حذف کردن و فیلتر سیگنال های مزاحم می نماید و این سیگنال ها را قوی تر می نماید. آن چه که در خروجی آمپلی فایر دریافت می شود سیگنال های مورد نظر خالص با قدرت بالا می باشد. ( آمپلی فایر دومین تجهیز در تعمیرات تخصصی آنتن مرکزی می باشد )

به زبان ساده تر :

آمپلی فایر یک ولتاژ در داخل سیم ایجاد میکند که سیگنال سوار بر این ولتاژ تا فاصله زیاد حرکت میکند . حال این فاصله و یا تعداد اسپلیتر ها بستگی به قدرت آمپلی فایر دارد

قدرت امپلی فایر برحسب db (دسی بل) می باشد و حداقل سیگنال ورودی به یک امپلی فایر باید 0 دسی بل ( 1000 میکرو ولت) باشد. این سیگنال ورودی توسط دریافت کننده سیگنال در اختیار آمپلی فایر قرار می گیرد.

یک امپلی فایر با کارکرد های زیاد و متنوع و تمام راهنمایی های لازمه جهت به کار گیری

 

شناخت آنتن مرکزی جهت تعمیر آن

انتخاب یک آمپلی فایر مناسب در تعمیرات سیستم آنتن مرکزی با توجه به   تعداد گیرنده های نهایی و در نظر گرفتن میزان افت سیگنال توسط تپ اف ها، اسپلیتر، کابل های کواکسیال و پریز ها صورت می گیرد.

دو نوع امپلی فایر در نصب و تعمیرات آنتن های مرکزی داریم که ممکن است هر دو نوع در یک ساختمان به کار برود.

  • امپلی فایر مولتی باند
  • امپلی فایر خطی

امپلی فایر مولتی باند دقیقا بعد از شاخه های انتن در ابتدای مسیر قرار می گیرد که سیگنال دریافتی را تقویت کند. ولی امپلی فایر خطی قبل از انتقال سیگنال به گیرنده نصب می گردد تا افت سیگنال در تجهیزات تقسیم و توزیع سیگنال را جبران نماید و سیگنالی قدرتمند درنتیجه تصاویری با کیفیت را در اختیار هر گیرنده قرار بدهد.

توجه کنید به برچسب های آمپلی فایر

در تعمیرات و نصب یک سیستم آنتن مرکزی کافی است که بر چسب روی آمپلی فایر مطالعه شود. روی آن نوع سیگنال های ورودی و میزان توان دستگاه برای افزایش قدرت این سیگنال ها نوشته شده است. این کار به انتخاب آمپلی فایر مناسب کمک شایانی کرده است. البته این نکته توسط نصابان حرفه ای و کارشناس در این زمینه همواره مورد توجه است.

داخل آمپلی فایر جهت نصب و تعمیرات آنتن مرکزی

درون ساختار امپلی فایر. مشخصا قطعاتی قابل تعویض دارد در صورت خرابی، سوختن و نیاز به تعمیر

سوختن و خرابی اجزای مداری آمپلی فایر

در تعمیرات آنتن مرکزی توجه داشته باشید آمپلی فایر یک قطعه ای الکترونیکی است که اگر کارکرد متناسب با نوع خود را نداشته باشد شاید جزیی در ان دچار مشکل شده است. کافی است آمپلی فایر باز شود و قطعات آن چک شود در صورت خرابی و یا سوختن یک قطعه می توان آن را به راحتی جدا نمود و قطعه ای از همان نوع جایگزین ان کرد. توجه کنید که تمام معیار های انتخاب آمپلی فایر مناسب را در نظر داشته باشید تا عمر طولانی این دستگاه نصیب شما شود.

در تعمیرات آنتن مرکزی توجه داشته باشید که هر آمپلی فایر تشکیل شده است از یک قسمت برد تغذیه و یک قسمت مدار تقویت سیگنال که در اکثر مواقع برد تغذیه دچار مشکل شده و با تعویض خازن های آن مشکل به راحتی قابل حل است.

قدرت بیش از حد سیگنال ورودی به آمپلی فایر

در کنار کافی نبودن قدرت و توان آمپلی فایر ممکن است سیگنال ورودی به این دستگاه قدرتمند باشد که این نیز خود مشکل محسوب می شود و بی کیفیتی تصاویر را به دنبال دارد.

تاثیر عوامل خارجی بر آمپلی فایر و بروز مشکل در آنتن مرکزی

گاهی بی کیفیتی تصویر به قدرت سیگنال خروجی آمپلی فایر بر می گردد. عوامل متعددی بر قدرت آمپلی فایر اثر گذارند. مثلا دستگاه باید در شرایطی باشد که بیش از حد داغ نشود و یا گرد و غبار محیط نتواند بر اتصالات امپلی فایر با دیگر تجهیزات اثر بگذارد. برای حل این مشکلات باید چند ماه یکبار آمپلی فایر تعویض شود یا در صورت لزوم چک و بررسی گردد. هر چند که با رعایت استاندارد ها نیاز به تعویض یا تعمیر کمتر می شود. این اقدامات به نظر کارشناسی افراد متخصص نیاز دارد.

تعمیرات آنتن مرکزی

افراد متخصص هر ان چه که باید در مورد تجهیزات، نصب و تعمیر انتن های مرکزی بدانید به شما می گویند کافی است از بهترین ها کمک بگیرید

تعمیرات تپ اف در آنتن های مرکزی

یکی دیگر از دستگاه های مورد کاربرد در آنتن های مرکزی تپ اف می باشد. دستگاهی که در بخش توزیع و تقسیم سیگنال های دریافتی فعالیت دارد. اگرچه این دستگاه در ایران نسبت به سایر تقسیم کننده های سیگنال همانند اسپلیتر کمتر مورد استفاده قرار می گیرد اما دانستن در مورد ان به تکمیل پروژه دانستنی های تعمیرات انتن های مرکزی کمک می کند.

تپ آف در تعمیرات و نصب آنتن مرکزی

ساختار یک تپ اف 4 راه: یک ورودیف یک خروجی اصلی با 4 خروجی فرعی

تپ اف دارای یک ورودی اصلی است که سیگنال های تقویت شده را از آمپلی فایر دریافت می کند و سپس ان را به طور یکسان تقسیم می نماید. یک خروجی اصلی دارد  که سیگنال ان افت پیدا کرده است و خروجی های فرعی یک یا بیشتر که با افت بیشتر سیگنال نسبت به خروجی اصلی مواجه است. تپ اف در مسیر انشعابات عبوری ( میانی ) قرار گرفته اند. به طور مثال این دستگاه سیگنال را از یک طبقه به طبقه ای دیگر انتقال می دهد. خروجی اصلی سیگنال را به طبقات دیگر منتقل می کند اما خروجی های فرعی وظیفه تقسیم سیگنال برای واحد های هر طبقه را انجام می دهد. تپ آف ها در تعمیرات سیستم آنتن مرکزی نقش بسیار مهمی دارند پس اگر یک تعمیرکار آنتن مرکزی هستید حتما چند عدد تپ آف و چند عدد اسپلیتر در اختیار داشته باشید.

تپ اف ها تعداد راه های متفاوتی دارند و براساس ان نامگذاری می شوند. در واقع تعداد راه ها نشان دهنده تعداد خروجی های فرعی می باشد.

انتخاب تپ آف مناسب در تعمیرات یک آنتن مرکزی

انتخاب صحیح و تخصصی تپ اف در تعمیرات آنتن مرکزی که افت سیگنال مناسب داشته باشد و هم چنین تعداد راه هایی مطابق با گیرنده های هر طبقه داشته باشد نیاز به تعمیرات و رفع عیب کمتری پیدا می کند. نوع و شدت سیگنال ها باید با قدرت این دستگاه تناسب داشته باشد. فرد متخصص باید جهت نصب آن اقدام کند به طوری که قرار گیری نا مناسب تپ اف باعث بروز اشکال در تصاویر دریافتی برای گیرنده ها می شود. اتصالات تپ اف با دیگر اجزا باید به درستی صورت بگیرد تا انتقال و تقسیم سیگنال با مشکلی مواجه نشود و کیفیت برای همه گیرنده ها یکسان شود.

تفاوت تپ آف با اسپلیتر چیست؟

در نصب و تعمیرات آنتن مرکزی این سوال مشکل بسیاری از نصابان و تعمیر کاران آنتن مرکزی می باشد چراکه هر دوی این قطعات کاملا شبیه به هم و تقسیم کننده مسیر می باشند اما واقعا این دو چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

بگذارید این مساله را به زبان ساده تر بیان کنیم تا درک بهتری از موضوع تعمیرات داشته باشیم. تپ آف در واقع تقسیم کننده راه است که هیچ افت سیگنالی از آنتن در آن مشاهده نمیشود ولی اسپلیتر تقسیم کننده تجهیز یا همان تلویزیون هاست که دارای افت سیگنال است چرا که در انتهای مسیر قرار دارد. یعنی اگر قرار باشد یک ساختمان دارای آنتن مرکزی دارای چهار واحد در هر طبقه باشد که دو واحد شمالی و دو واحد جنوبی دارد ما در ابتدا از پشت بام و بعد از آمپلیفایر از یک تپ آف یک به دو برای تقسیم کردن راه های شمالی و جنوبی استفاده میکنیم و در هر طبقه نیز از یک اسپلیتر یک به دو برای تغذیه تلویزیون ها.

پس با وجود اینکه هر دو جز تجهیزات بخش تقسیم سیگنال در تعمیر سیستم آنتن های مرکزی هستند اما تفاوت هایی دارند که دانستن آن برای تعمیر و عیب یابی آنتن های مرکزی مفید واقع می شود. تپ اف ها در صورت به کار گیری قبل از نصب اسپلیتر ها در مسیر قرار می گیرند. خروجی تپ اف ها در نهایت یا به تپ اف بعدی می رود یا سیگنال را به اسپلیتر جهت توزیع منتقل می کند. اما اسپلیتر تقسیم کننده نهایی سیگنال می باشد که قبل از گیرنده های سیگنال قرار می گیرد.

تعمیرات اسپلیتر در آنتن های مرکزی

اسپلیتر در تعمیر و نصب انتن مرکزی

اسپلیتر برای تقسیم مصرف کننده ها

قبل تعمیر باید بدانیم اسپلیتر دقیقا در آنتن مرکزی چه می کند؟

یکر دیگر از تجهیزاتی که در کنار تپ اف جهت تقسیم و توزیع سیگنال به کار می رود اسپلیتر می باشد. بر خلاف تپ اف این سیستم با افت سیگنال مواجه می شود. یعنی اینکه در نصب و تعمیرات آنتن مرکزی سیگنال خروجی از اسپلیتر نسبت به سیگنال ورودی از قدرت کمتری برخوردار است. برای انشعاب گیری از خطوط اصلی از این دستگاه استفاد می شود. که سیگنال ها را با قدرت یکسان توزیع و مستقیما توسط کابل ها به گیرنده های مورد نظر می فرستد. درواقع اسپلیتر ها دستگاه  انتهایی در تعمیر یک سیستم آنتن مرکزی هستند.

جزییات ساختاری اسپلیتر جهت تعمیر آنتن مرکزی

اسپلیتر ها دارای یک ورودی و یک یا چند خروجی هستند که استفاده از آن ها و انتخاب نوع اسپلیتر تحت تاثیر عوامل متفاوتی قرار دارد:

  • محیط اعمال اسپلیتر
  • تعداد گیرنده های موجود در سر راه اسپلیتر
  • متراژ و میزان کابل به کار گرفته شده
  • شرایط کاری اسپلیتر

نحوه قرار گیری اسپلیتر در تعمیرات یک سیستم آنتن های مرکزی

ورودی اسپلیتر به خروجی های فرعی تپ اف و در صورت نبودن تپ اف به تجهیزات قبل از ان ( کابل های وصل شده به آمپلی فایر ها، تله موج ها و سایر قسمت های تقویت کننده) متصل می شود. خروجی های اسپلیتر توسط کابل های مناسب به گیرنده های تلویزیونی جهت اعمال سیگنالی با قدرت مناسب و با کیفیت متصل می شود.

قدرت سیگنال ورودی و خروجی از دستگاه اسپلیتر با هم متفاوت است و ما شاهد افت سیگنال در آن هستیم (این یک اتفاق عادی است).

توجه داشته باشید خود تجهیز اسپلیتر یک قطعه پلمپ فلزی بوده و هیچ کونه تعمیرات الکترونیکی جهت تعمیر آنتن مرکزی روی آن انجام ناپذیر است.

داخل اسپلیتر جهت تعمیر آنتن مرکزی

ساختار درونی اسپلیتر: یک برد الکترونیکی دارد با قطعات پایه دار و با قابلیت جداسازی و تعویض آسان البته در نوع باز شو آن

چه هنگام نیاز به تعمیر اسپلیتر آنتن مرکزی دازیم؟

چنانچه کیفیت تصاویر دریافتی بالا نبود و یا در دریافت تصاویر با پارازیت و نویز همراه بود یکی از ایرادات ممکن است به اسپلیتر برگردد. در صورت خرابی و فرسودگی به راحتی می توان آن را تعویض نمود. اگر در اتصالات یا نحوه کارکرد ان مشکلی پیش امد این دستگاه قابل باز شدن می باشد (در درون آن خازن، مقاومت و یکسری از تجهیزات الکترونیکی قرار دارد) و می توان اجزای آن را مورد بررسی قرار داد عیب ان را شناخت و نسبت به رفع ان اقدام نمود.

تعمیرات کابل ها در آنتن مرکزی

وقتی سیم مورد استفاده بیش از دو رشته باشد سیم عنوان صحیحی نیست و دیگر به آن کابل می گویند. در تعمیر سیستم آنتن های مرکزی از کابل به منظور ایجاد ارتباط بین بخش های مختلف و انتقال سیگنال ها از یک بخش به بخش دیگری استفاده می شود. کابلی که در این زمینه به کار گرفته می شود به کابل های کواکسیکال معروف است که در زمینه آنتن های مرکزی به طور معمول نوع 75 اهمی این کابل ها مورد استفاده می باشند.

شکلی از کابل کواکسیال در نصب و تعمیر آنتن مرکزی

 

کابل کواکسیال در نصب و تعمیر آنتن مرکزی

کابل های کواکسیکال متنوع هستند ولی دو نوع معمول RG 11 و RG 58 از کاربرد بیشتری برخوردارند. بسته به محیط قرار گیری این کابل ها و شرایط آن این دو نوع کابل کاربرد متفاوتی دارند. اگر قرار باشد کابل مورد نظر در بیرون از ساختمان استفاده شود و یا در زیر خاک حرکت کند از کابل های کواکسیکال مدل RG 11 استفاده می شود. اما نوع RG 58  جهت به گارگیری در محیط داخلی ساختمان ها به کار می رود.

مشخصات کابل های کواکسیکال

یک کابل کواکسیکال در تمام طول خود دارای 4 بخش مهم می باشد.

  1. هادی یا مغزی کابل: از جنس مس می باشد که به صورت مفتول درامده است. رسانا می باشد و سیگنال را انتقال می دهد.
  2. عایق: عایق دور تا دور مغزی کابل را احاطه می کند و از برخورد مغزی با لایه بعدی که ان هم رسانا می باشد جلوگیری به عمل می آید. به این دلیل که اتصال میان دو رسانا سبب بروز اختلال و نویز و یا حتی پارازیت در خروجی نهایی می گردد. عایق نارسانا بوده و عمدتا از جنس پلی اتیلن می باشد.
  3. اسکرین ( شیلد ): لایه بافته شده از جنس مس و رسانا که بعد از عایق قرار گرفته است. این بخش وظیفه ای مهم دارد آن هم این است که از تاثیر عوامل خارجی بر مغزی جلوگیری به عمل می اورد در واقع محافظت مغزی را برعهده دارد. میدان های مغناطیسی و الکتریکی اطراف ممکن است بر مغزی اثر بگذارند و باعث تداخل امواج شوند اما این لایه مانع از این تاثیرات می شود.
  4. روکش: لایه خارجی و اخرین بخش کابل های کواکسیکال در آنتن های مرکزی روکشی پلاستیکی و محکم می باشد. این روکش معمولا از جنس پی وی سی می باشد. این لایه از همه لایه های درونی خود محافظت به عمل می آورد.

نحوه صحیح اتصال کابل ها در تعمیر یک سیستم آنتن مرکزی

 

نحوه صحیح اتصال کابل ها در تعمیر یک سیستم آنتن مرکزی

  • برای اتصال دو کابل (در محل های اسیب دیده) به هم یا اتصال کابل ها با تجهیزات قبلی معرفی شده از کانکتور استفاده می شود. کانکتور وسیله ای است که در سر های آزاد کابل ها قرار می گیرند.
  • برای اتصال کابل و کانکتور سر کابل توسط کاتر کابل بریده می شود با این کار لایه های اضافی جدا و مفتول مغزی کابل لخت می شود حال این قسمت درون کانکتور قرار گرفته و محکم می شود.
  • برای اتصال دو کانکتور یا به عبارتی دو سر کابل های جدا از کوپلر ها استفاده می شود. کوپلر ها مخصوص به کانکتور هستند و دو کانکتور را به وصل می کنند.

نکات مهم در تعمیر کابل های آنتن مرکزی

توجه داشته باشید که کابل ها بعد از آمپلی فایر نقش بسیار مهمی در تعمیرات یک سیستم آنتن مرکزی دارند و در صورت خرابی حتی یک متر از کابل تمام سیستم آنتن مرکزی با اشکال مواجه خواهد شد. پس جهت تعمیر یک سیستم آنتن مرکزی ابتدا بعد از چک کردن آمپلی فایر ها به سراغ کابل ها میرویم.

به این نکته توجه بسیار زیادی داشته باشید که رابط های کابل کواکسیال حتما حتما باید از جنس مسی باشند چراکه اجناس آلیاژ دچار افت سیگنال شدیدی میشوند و برعکس تصور بسیاری از افراد که از اتصالات نامرغوب داخل بازار ایران استفاده میکنند باید توجه داشته باشند که در صورتی که اتصال مسی ندارند حتما کابل هارا به صورت معمولی و اتصال هسته به هسته و شیلد به شیلد وصل نمایند که خیلی بهتر از استفاده از اتصالات آهنی می باشد.

نکته ای که باید مد نظر داشت این است که تمام اتصالات چه کابل به کابل و چه دستگاه به کابل بایستی با نهایت دقت ، مهارت و تخصص انجام شود زیرا هرگونه اتصال نامناسب سبب اختلال در نتیجه نهایی کل سیستم می شود و حتی گاهی نسبت به عوامل خارجی تاثیر پذیر تر می شود.

اگر بتوان از کابل یک تکه در مدار استفاده شود بهتر است چند تکه شدن کابل سبب افت کیفیت تصویر می شود. همانظور که اطلاع داریم و بر طبق مطالب گذشته تمام تجهیزات به کار گرفته شده پس از امپلی فایر سبب افت سیگنال می شود و در ابتدا این افت توسظ ما باید در نظر گرفته شود و با به کارگیری امپلی فایر مناسب جبران گردد.

سیم آنتن مرکزی پاره شده

 

تعمیرات سیم آنتن مرکزی

در تعمیرات کابل آنتن های مرکزی تعمیر و بازسازی یک بخش و تعویض آن نسبت به تعویض کل کابل کشی به صرفه تر است و آن چه که مهم می باشد انتخاب اصولی و نصب تخصصی این کابل ها به منظور دریافت سیگنال هایی با بالاترین کیفیت است.

بریدگی و خراش ضعیف کابل کواکسیکال

در صورتی که کابل دچار یک برش ساده شود نیازی به تعویض آن نمی باشد کافی است که در محل اسیب دیده و برش خورده مقداری چسب برق مرغوب زده شود تا کل محیط آسیب را پوشش دهد. البته درصورتی است که آسیب مربوط به بیرون کابل باشد و هیچ گونه آسیبی متوجه قسمت های درونی کابل نشده باشد.

اسیب عمقی کابل کواکسیکال

گاهی آسیب کابل به قسمت های داخلی نیز وارد شده است که در این صورت نسبت به برش ساده کابل به وقت و هزینه بیشتری نیاز داریم. در اینجا لازم است که قسمت آسیب دیده را کاملا جدا کنیم و طبق مطالب ارائه شده در زمینه اتصال کابل ها به هم عمل کنیم که در اینجا به کانکتور و کوپلر های مخصوص این فرایند نیاز می باشد. می توانید برای محکم کاری و عدم نفوذ رطوبت به مفتول کابل مقداری چسب برق در محل اتصال کابل و کانکتور بزنید. این کار خرابی و یا اشکالات ناشی از عوامل خارجی را کمتر می کند و عمر طولانی به کابل می بخشد.

اشتباهی عجیب!!!!

اتصال نا مناسب کابل ها مثل سیم های برق

اگر از کانکتور و کوپلر جهت تعمیر اتصال کابل آنتن مرکزی استفاده نمی کنید و فقط مفتول سرهای کابل را به هم بپیچانید باید توجه داشته باشید که این کار را در راستای کابل انجام دهید به طوری که همانند شکل ظاهری اولیه شود و حتما اتصالات را لحیم کاری کنید. اگر اتصال نا مناسب گردد با این کار بخش زیادی از سیگنال های دریافتی را به هدر داده اید و متاسفانه نتیجه اصلا جالبی به ما نمی دهد. یادمان باشد که مغزی این کابل ها به شدت از محیط اطراف خود تاثیر می گیرند و هرگونه ارتباط با محیط ان ها باید کاملا قطع شود.

اتصالات غیر استاندارد در تعمیر کابل آنتن مرکزی

هرگونه اتصالات نادرست کابل ها در تعمیر سیستم آنتن های مرکزی سبب می شود که گرما، رطوبت، ضربه و حتی انتقالات بر روی کابل ها و این اتصالات اثر بگذارند. برای اتصال حتما از افراد متخصص کمک بگیرید.

نامرغوب بودن جنس کابل در تعمیر آنتن مرکزی

در صورتی که جنس کابل خریداری شده جهت نصب و تعمیر در سیستم آنتن های مرکزی مرغوب نباشد افت سیگنال آن بیشتر خواهد بود و وظیفه انتقال سیگنال به خوبی توسط ان انجام نمی گیرد. همه این ها باعث مشاهده تصاویری بی کیفیت و حتی نداشتن بعضی کانال ها می شود. در هنگام خرید به این موضوع توجه کنید. اگر کابل شما بی کیفیت باشد در اینده ای نه چندان دور مجبور به تعویض آن و متقبل شدن هزینه ای حتی به مراتب بیشتر می شوید.

تعمیرات پریز های آنتن های مرکزی

پریز ها انتهایی ترین تجهیزات در مسیر انتقال سیگنال هستند که در بخش قبل از گیرنده واقع هستند. البته در سیستم آنتن های مرکزی دو نوع پریز از نظر محل قرار گیری مورد استفاده قرار می گیرد.

پریز های انتهایی

این نوع پریز ها همان گونه که از اسم آن معلوم است در انتهای این سیستم قرار می گیرد. یعنی این پریز سیگنال را از اسپلیتر از طریق کابل های کواکسیکال دریافت می کند و مستقیما ان را به گیرنده می فرستد. وقتی از این نوع پریز استفاده می شود که یک گرینده در مسیر آن قرار داشته باشد.

پریز های عبوری ( میانی)

این پریز ها بر خلاف پریز های انتهایی برای انتقال سیگنال به چند گیرنده در یک مکان در نظر گرفته می شوند. توجه داشته باشید در تعمیر سیستم آنتن مرکزی یک ساختمان مکان این پریز ها قبل از پریز های انتهایی واقع شده است. یک ورودی و یک خروجی دارد که با علامت بر روی پریز مشخص شده و به راحتی قابل تشخیص می باشد. کابل کواکسیکال جدا شده از اسپلیتر به ورودی این پریز متصل می گردد و خروجی این پریز در صورت وجود گیرنده های بیشتر از دو تا به یک پریز انتهایی دیگر متصل می شود ولی اگر دو گیرنده موجود باشد خروجی این پریز به یک پریز انتهایی متصل می گردد.

به طور کلی پریز ها در آنتن های مرکزی همانند سایر تجهیزات معرفی شده با افت سیگنال مواجه هستند که در ابتدا طراحی سیستم انتن مرکزی بایستی همه این موارد در نظر گرفته شود. انتخاب یک پریز با کیفیت که جنسی عالی داشته باشد و دارای مواد اولیه با کیفیت باشد از ملزومات نصب انتن های مرکزی محسوب می شود.

انواع پریز از لحاظ شکل ظاهری و کارکرد

  • پریز تک خروجی انتن مرکزی: این پریز خروجی سیگنال های تلویزونی را دارد و ما می توانیم با کمک ان شبکه های تلویزیونی را مشاهده کنیم ( دریافت فرکانس ها در محدوده 5 تا 850 مگا هرتز).

پریز تک خروجی در نصب و تعمیر آنتن مرکزی

 

پریز تک خروجی در نصب و تعمیر آنتن مرکزی

  • پریز دو خروجی آنتن مرکزی: یک خروجی این پریز ها مربوط به فرکانس شبکه های تلویزیونی است و خروجی دیگر برای شبکه های ماهواره ای یا ماهواره مرکزی در نظر گرفته شده است ( فرکانس مشابه با انتن برای شبکه های رادیویی).
  • توجه داشته باشید که این پریز ها دارای یک ورودی و دو خروجی هستند که ورودی را از سیستم مولتی سوییچ که هم آنتن مرکزی است و هم ماهواره مرکزی می گیرند.

پریز دو خروجی در نصب و تعمیر آنتن مرکزی

 

پریز دو خروجی در نصب و تعمیر آنتن مرکزی

  • پریز سه خروجی آنتن مرکزی: یک خروجی برای شبکه های تلویزیونی، یک خروجی نیز برای شبکه های رادیویی و خروجی دیگر شبکه های دیجیتال یا ماهواره ای را می گیرد ( 850 تا 2500 مگاهرتز محدوده فرکانس دریافتی برای شبکه های ماهواره ای).
  • دقیقا همانند پریزهای دو خروجی جهت دریافت از مولتی سوییچ ها

پریز سه خروجی در نصب و تعمیر آنتن مرکزی

 

پریز سه خروجی در نصب و تعمیر آنتن مرکزی

در تصاویر پریز های آنتن های مرکزی مشاهده می شود که کنار هر خروجی نوع سیگنال خروجی ان نیز نام برده شده است.

نکاتی در تعمیر پریز های آنتن های مرکزی

 همانند تجهیزات دیگر باید سعی نمود پریز مناسب و با کیفیت تهیه نمود تا کارکردی مناسب داشته باشد. اتصالات پریز به کابل های کواکسیکال باید به درستی انجام بگیرد تا انتقال سیگنال و ارائه تصویر و پخش شبکه های مورد نظر به طور صحیح به اجرا در بیاید. مکان انواع پریز با توجه به نوع کاربرد آن ها باید صحیح انتخاب شود و از پریزی در مکان نامناسب استفاده نشود.

متخصصان و تعمیر کاران آنتن های مرکزی

همانگونه که برای نصب آنتن های مرکزی و مجهز کردن ساختمان های خود به این سیستم به کارشناسان زبده و تخصص دیده این کار مراجعه می کنید برای تعمیر و عیب یابی یک آنتن مرکزی نیز به همین طریق اقدام نمایید. به خصوص که اگر خود شناختی نسبت به این سیستم ندارید نسبت به رفع مشکل اصلا اقدام ننمایید این یک کار تخصصی می باشد.

تعمیرکار آنتن مرکزی ساختمان

 

تعمیر کار آنتن مرکزی

می توانید برای تعمیرات مربوط به آنتن های مرکزی به فردی مراجعه کنید که اقدام به نصب این آنتن کرده است و چنانچه به او دسترسی پیدا نکردید مطمئن باشید افراد متخصص در این زمینه کم نیستند. کافی است در مرورگر اینترنت خود به دنبال ان ها باشید . امروزه بسیاری از افراد به منظور خدمت رسانی به ارائه اطلاعات و به اشتراک گذاشتن آن ها در اینترنت برای دسترسی آسان افراد قرار داده اند.

توجه به گارانتی تجهیزات در تعمیر آنتن مرکزی

بعضی از دستگاه های مورد استفاده در سیستم آنتن های مرکزی دارای گارانتی می باشند و در پروژه تعمیرات این آنتن ها توجه به آن حائز اهمیت می باشد. در صورت خرابی یا هر مشکل دیگر در این دستگاه ها و تجهیزات به راحتی و بدون صرف هزینه می توانید اقدام به تعویض آن بکنید.

یک راه تشخیصی جالب در تعمیر آنتن مرکزی

برای اینکه بدانیم کدام یک از تجهیزات  آنتن های مرکزی نیاز به تعمیر دارند و در اصل مشکل به وجود آمده مربوط به کجای این سیتم گاها عظیم می شود. کافی است به این موضوع توجه کرد که مشکل پیش آمده در دریافت سیگنال و نمایش تصاویر و کانال ها ایا مربوط به یک گیرنده یا همه گیرنده هاست.

در ساختمان های کم واحد شاید بتوان همه عوامل را به منظور بررسی از زیر ذره بین گذراند اما در برج های سر به فلک کشیده این کار طاقت فرسا بوده و خیلی زمان بر است. پس میتوان جهت تشخیص خرابی یک ساختمان یا در تعمیر آنتن مرکزی یک ساختمان مشکل را به سه قسمت تقسیم نمود.

  1. خرابی و اختلال یک گیرنده سیگنال های تلویزیونی
  2. خرابی و اختلال همه گیرنده های سیگنال های تلویزیونی
  3. خرابی و اختلال تعدادی از گیرنده های سیگنال های تلویزیونی

خرابی و اختلال یک گیرنده سیگنال های تلویزیونی

اگر یک گیرنده از بین گیرندگان یک ساختمان دچار مشکل شود باید عیب را در اسپلیتر و کابل های مربوط به همان گیرنده جست و جو کرد.

خرابی و اختلال همه گیرنده های سیگنال های تلویزیونی

در این مورد تمام گیرنده ها در ساختمان با سیگنال ورودی نامناسب و بی کیفیت مواجه هستند. در اینصورت می توان به امپلی فایر و دریافت کننده انتن و یا به طور کلی تجهیزات مربوط به دریافت و تقویت سیگنال شک برد و نسبت به تعمیر و رفع عیب آنتن مرکزی اقدام نمود. مثلا ممکن است جهت گیری آنتن مناسب نبوده و قادر به دریافت مناسب سیگنال نمی باشد.

خرابی و اختلال تعدادی از گیرنده های سیگنال های تلویزیونی

اگر گیرنده ها مربوط به یک طبقه باشد احتمالا تپ اف ، اسپلیتر و کابل های همان محدوده دچار مشکل شده است و لازم نیست در تعمیر آنتن مرکزی و تجهیزات آنتن مرکزی اقدامی صورت بگیرد.

 متخصصان و کارشناسان به راحتی قادر به تشخیص این عیوب ایجاد شده هستند. طبق ضرب المثل معروف کار را به کاردان بسپارید عمل کنید و پیش بروید. خود اقدامی در صورت نداشتن مهارت خود زمینه خرابی های بیشتر و چه بسا متحمل شدن هزینه ای بیشتر برای تعمیر انتن مرکزی را ایجاد می کند.

تعمیر انتن مرکزی ساختمانی

 

تعمیرات آنتن مرکزی

تعمیر آنتن مرکزی با رعایت همه استانداردهای مربوطه

گاه همه استانداردها در نصب آنتن مرکزی رعایت شده و همه چیز اصولی پیش رفته است. ولی یادمان باشد که هر سیستم و یا دستگاهی یک عمر مفید و یک ظرفیتی دارد. بعد از اتمام عمر مفید آن دیگر قادر به ارائه خدمات با کیفیت نیست. نباید انتظار ماندگاری همیشگی و کارکرد مناسب از یک سیستم الکترونیکی بعد از مدت های زیاد داشت. به طور حتم با گذشت سالیان تجهیزات انتن های مرکزی از کار می افتند و باید تعویض و تعمیر شوند. رعایت استانداردها باعث ماندگاری بهتر و بیشتر می شوند اما ماندگاری دائمی نمی دهند.

قیمت نصب و تعمیر آنتن های مرکزی

عوامل متفاوتی بر قیمت تمام شده نصب یا تعمیرات آنتن مرکزی اثر گذار است. نصاب آنتن های مرکزی با توجه به تعداد واحدهایی موجود برای طراحی سیستم آنتن مرکزی، مقدار کابل استفاده شده جهت سیستم کابل کشی، نوع تجهیزات به کار گیری شده، زمانی که برای نصب یا آنتن مرکزی با همه تجهیزاتش صرف می شود و بسیاری دیگر از عوامل قیمت نصب را برای آنتن های مرکزی در نظر می گیرد. اما باید خاطر نشان کرد دریک ساختمان یا برج با تعداد زیادی گیرنده این هزینه براورد شده درنهایت از مجموع هزینه ای که هر گیرنده باید جهت نصب انتن مربوط به خود پرداخت نماید بیشتر نمی شود.

قیمت تعمیر و تعویض بخش های مختلف آنتن های مرکزی

قیمت تعمیر یا تعویض قطعات آنتن مرکزی بسیار متفاوت می باشد. در واقع با توجه به بخشی که خراب شده و باید نسبت به تعمیر ان اقدام نمود هزینه تعیین می شود. ولی در نهایت این هزینه کمتر از هزینه نصب انتن مرکزی می باشد .

تعمیرات آنتن مرکزی

 

تعمیرات آنتن مرکزی

سخن پایانی :

در این مقاله هدف ما اشنایی شما با سیستم آنتن های مرکزی هم به صورت خلاصه و هم خیلی ساده به طوری که هر نوع خواننده به راحتی قابل به درک و تصور آن باشد، بود. مشکلات احتمالی و نوع این مشکلات بیان شد و سعی شد تا حد امکان به ارائه راهکارهای رفع مشکل پرداخته شود. با خواندن این مقاله و پیش بینی های ارائه شده سعی شد تا به شما بیاموزیم مشکلات آنتن های مرکزی در حیطه تعمیرات چگونه ایجاد می شوند و ایا می شود در ابتدای نصب آنتن های مرکزی با دانستن این نکات عمری طولانی با بهره بالا به این سیستم داد یا نه؟ پس بدانید با نصب اصولی و صحیح آنتن های مرکزی به همراه کلیه تجهیزاتش شاید در اینده نیاز به تعمیر پیدا نکنید و یا تعمیری جزیی لازم باشد.

از اینکه تا پایان مطالب با ما همرا بودید از شما سپاسگذاریم.

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام. وقت بخیر. آنتن گیرنده دیجیتال فقط هنگام باز و بسته شدن آب و روشن و خاموش کردن چراغ خراب میشه میخواستم بدونم مشکل چیه و آیا راه حلی براش هست؟ آنتن مدل هواییه و داخل خونه ست چون پشت بام و بالکن امکان نصبش نبود. آنتن رومیزی رو هم امتحان کردم ضعیف بود. ممنون از شما.

    1. سلام این اتفاق بیشتر به خاطر نویز برق داخلی ساختمان اتفاق می افتد با خرید کابل های HDMI برندهای اصلی احتمال دریافت نویز بسیار کم میشود. می توانید برق ورودی به گیرنده دیجیتال و تلویزیون را نیز از یک فیوز مینیاتوری مجزا تامین نمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
تماس باما